середу, 9 листопада 2022 р.

Мовна гра «Звучи, моя чарівна мово!»

 


9 листопада в Україні відзначається День української писемності та мови. З нагоди цього свята працівники ЦДБ організували та провели для відвідувачів книгозбірні мовну гру «Звучи, моя чарівна мово!».

На початку заходу бібліотекарка Інна Кабула провела бібліографічний огляд літератури біля книжкової виставки «Дзвенить струмочком рідна мова», познайомила користувачів  з історією походження української мови, розмаїттям мовознавчих видань, словників, довідників, збірників, поетичних творів, афоризмів, крилатих висловів, віршів про мову. Діти дізналися багато цікавих фактів про рідну мову, про найвидатніших постатей українського мовознавства, з захватом прослухали фольклорну хвилинку, взяли участь у поетичному коктейлі «Звучи, наша мово, над світом крилато!».


 
        Читачі з ентузіазмом долучилися до мовознавчого турніру «Гра словами, гра в слова»,  змагаючись у конкурсах «Розсипані літери», «Зашифроване слово»,  «Виправ помилку». Під час заходу гравці знаходили й виправляли неправильно записані слова, дописували літери до запропонованих слів, розшифровували ребуси, розгадували кросворд, відповідали на запитання вікторини «Знавці рідної мови».





     
Сподіваємося, що захід читачам сподобався. Адже  вони отримали чудову нагоду перевірити свої знання з української мови та дізнатися багато нового з історії її виникнення.

Немає коментарів:

Дописати коментар