четвер, 21 березня 2024 р.

Дивовижний казковий світ

         Казки – захоплюючі історії, які переносять читачів в дивовижний світ. Вони сповнені фантастичних персонажів, чарівних місць та незвичайних пригод. Казка – це світ фентезі, де дива стають можливими, а магія керує подіями, це абсолютно нова реальність, де мрії стають справжніми.

Казки – великі   вчителі, які  спочатку  виховують, а потім розважають. Вони вчать любити прекрасне, розрізняти добро та зло, радіти за  перемогу інших, брати  приклад з веселих, добрих, вірних і чесних героїв.

20 березня проводиться Всесвітній день казки. Ця подія виникла в Швеції 1991 року та  має традиційний щорічний характер.Ідея святкування зародилася в голові невідомо кого. Можливо, вона з'явилася за помахом чарівної палички у світі, сповненому таємниць, а можливо, була з любов'ю приготована в казковому місці.

З 2004 року казкарі з усього світу відзначають День казки.

До Всесвітнього дня казки в ЦДБ оформлена книжкова виставка-вікторина «З якої я казки?», біля якої бібліотекарки занурюють маленьких читачів у дивовижний світ казки та проводять для них цікаві конкурси, ігри  та вікторини.






 

Немає коментарів:

Дописати коментар