понеділок, 25 березня 2024 р.

Гра-подорож «Стелиться мережкою казкова стежка» (Всеукраїнський тиждень дитячого читання)

 

Свято дитячої книги - це найбільше книжкове свято року. Воно проводиться щодня упродовж Всеукраїнського тижня дитячого читання, під час якого в ЦДБ відбуваються цікаві книжкові події. Цього року свято дитячої книги в бібліотеці проходить під гаслом: «Диво-мандрівка країною Книголенд».

Відкрився Тиждень проведенням літературної гри-подорожі «Стелиться мережкою казкова стежка». Бібліотекарки провели огляд книжкової виставки «Райдуга казок», познайомили юних мандрівників зі збірками казкових творів, які є в бібліотеці, та запросили їх до участі у «Казці-загадці». Діти залюбки прослухали казкову історію, та швидко відгадали всіх загадкових персонажів. 


 


Це була захоплююча подорож сторінками улюблених казок, а коли настав час літературних ігор та вікторин, то тут маленькі читайлики показали себе справжніми любителями та знавцями казок. Учасники заходу підтвердили свою начитаність, влучно відповідаючи на запитання літературної вікторини «З якої казки герой?», та участю в літературному калейдоскопі «Веселка улюблених казок» (із пазлів склали сюжети творів та назвали казки, ілюстраціями до яких вони є).


 

Особливе захоплення викликала у дітей участь в експромт-театрі. Вони чудово відтворили себе на місці головних героїв відомої казки Шарля Перро «Червоний капелюх».


 


Немає коментарів:

Дописати коментар