четвер, 21 березня 2024 р.

Миру, злагоди, любові Вам віншуємо в кожнім слові!

 


З 16 до 24 березня 2024 року проходить Всеукраїнська інформаційно-просвітницька акція «Національний тиждень читання. Тиждень поезії».

Тема тижня поезії 2024 – ДІМ. Гаслом став рядок із вірша сучасної української поетки Ірини Шувалової  «Ріки незмінно течуть додому»це про міцні зв’язки з батьківщиною, попри відстані.

Поняття «дім» для кожного українця і українки набуло щемкого й навіть сакрального значення. Дім –  це про українців, які через війну Росії проти України втратили свої домівки, змушені були переїхати в інший регіон країни чи за кордон, про безумовну віру в тих, хто за цей дім бореться. Дім – це світло, котре гріє, навіть коли розділяють тисячі кілометрів. Дім – це відчуття себе частиною чогось більшого, частиною родини. Дім – це Україна. А Україна – це наш спільний дім, тепло якого дає сили і жити, і боротися за перемогу.

В рамках Національного тижня читання поезії привертаємо увагу до творчості поетки-краянки Тетяни Строкач. До творчого вечора місцевої поетеси читачі ЦДБ, четвертокласники гімназії - початкової школи №11, підготували вітальну поетичну композицію «Миру, злагоди, любові Вам віншуємо в кожнім слові!». А маленька читачка книгозбірні Емма Семененко подарувала поетці відеозапис з декламуванням її вірша «Загадай бажання».





 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар