вівторок, 26 березня 2024 р.

Театральна вітальня

 


27 березня в світі відзначають Міжнародний день театру. Це не тільки професійне свято майстрів сцени. Цей день святкують також мільйони небайдужих глядачів, віддаючи данину професіоналам, які наповнюють наше життя незабутніми емоціями й яскравими враженнями.

Другий день Всеукраїнського тижня дитячого читання фахівчині ЦДБ присвятили театру.

Для любителів театрального мистецтва у читальній залі розгорнуто виставку-антураж «Театральна вітальня», на якій підібрана найкраща література про історію світового та українського театру, етапи його розвитку, про митців  України та Білоцерківщини, а також драматичні твори від античності до наших часів. В цій локації користувачі бібліотеки мали чудову можливість відчути себе справжніми акторами та зробити незабутні світлини.


 

Бібліотекарки провели з відвідувачами цікаву пізнавальну бесіду «Театральна абетка», з якої вони дізналися, що  театральне мистецтво побудоване повністю на емоціях, завдяки яким актори передають глядачам свої відчуття, та познайомилися з основними театральними термінами: афіша, квитки, каса, актори, театральні жанри: трагедія, комедія…

Присутнім на заході була запропонована афіша, з якої вони дізналися, що саме сьогодні відбудеться на імпровізованій сцені в книгозбірні, потім вони уявили, що знаходяться в театрі. Третій дзвінок пролунав, всі розсілися по місцях, в залі поступово встановилася тиша. Зараз розпочнеться вистава.


 

  І вона розпочалася інсценівкою «На нашому подвір’ячку - весела вечірочка!» (за поетичними творами Тетяни Строкач). А потім глядачі перевтілилися в казкових героїв, інсценуючи українську народну казку «Рукавичка» на сучасний лад. Хлопчики та дівчатка бездоганно виконали свої ролі та вразили своєю артистичністю.


 

Захопили дітей і арт-розваги «Герої казки нас усіх вітають». Читайлики так дотепно зобразили книжкових персонажів, що ефект просто вразив. На імпровізований подіум запросили шість гравців для участі у конкурсі «Хто скоріше перетвориться на казкового героя». Треба було бачити, як змагалися хлопчики, одягаючи  костюми казкових овочів. А вболівальники гучними оплесками їх підтримували. Легкі, веселі та пізнавальні віршикі-загадки з «Фруктового кошика», які продекламували герої-овочі, викликали щирі посмішки на обличчях присутніх.


 

Сюрпризом для маленьких відвідувачів стала лялькова вистава «Пригоди в бібліотеці», яку вони із задоволенням переглянули та довго аплодували виконавицям.


 


Немає коментарів:

Дописати коментар