понеділок, 1 квітня 2024 р.

Новинки про птахів

 


Відзначається щороку в рамках програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера». 1 квітня 1906 року була підписана Міжнародна конвенція з охорони птахів.

День птахів – це не лише річниця Конвенції, а й час повернення пернатих з вирію. Вперше цей день як масове дитяче свято стали відзначати в США. Організатором був вчитель з містечка в штаті Пенсільванія. Мета цієї акції – звернути увагу людства на проблеми збереження пташиного світу.

Птахи живуть на планеті понад 150 мільйонів років, немає на Землі такого куточка, де б їх не було. Природно при цьому, що їхній зовнішній вигляд є досить різноманітним і способи життя відрізняються.

Пропонуємо добірку книжок  про птахів з цікавими фактами, чудовими ілюстраціями, веселими вікторинами, дотепними малюнками! Пориньте в надзвичайний світ птахів! Дізнайтеся про найрізноманітніші аспекти пташиного життя: про політ та гніздування, живлення та міграції…

«ПтахАбетка. Українські пернаті»

В Україні можна зустріти 436 видів птахів. Багато з них – рідкісні, занесені до Червоної книги України, захищені європейським законодавством з охорони природи. Художниця Ірена Панаріна обрала 33 пташки, які проживають чи залітають в Україну, та створила унікальну пташину абетку.

«100 фактів про птахів»

Як швидко плаває пінгвін, якого птаха можна найчастіше зустріти у містах, чому морські птахи утворюють великі колонії - про все це ви довідаєтесь, прочитавши книжку. Книжка містить 100 фактів, чудові фотографії, цікаві пояснення та кумедні картинки, які висвітлюють всі аспекти життя птахів. Діти дізнаються про їхній спосіб життя, місця мешкання та виховання дитинчат. Видання сприятиме розвиненню допитливості у маленьких читачів

Олесь Ільченко «Наші птахи»

Найзаповітніша мрія людини - літати. Як птах, - високо і вільно. Ось чому птахи завжди захоплювали і привертали увагу людей. Письменник Олесь Ільченко та художник-орнітолог Ігор Землянських яскраво відобразили життя та особливості 30 видів, рідних для України, пташок, об'єднавши за ареалом життя: степ, гори, ліс, водойми та місто.

Наталі Торджман «Дивовижні птахи»

Як упізнати птаха? Чому він співає? Яке насіння полюбляє щиглик? Хто з птахів визнаний майстер занурення? Як рибалочка зачаровує свою обраницю? Із яких матеріалів ластівка будує гніздо? Де краще повісити шпаківню? Яких пташенят годують і мамуся, і татусь? Вивідати всі пташині таємниці допоможе ця книжка з яскравими реалістичними малюнками, які виконали професійний орнітолог і художник,  і докладною оповіддю, що містить багато цікавої, та навіть дивовижної інформації.

«Птахи наших садків. 50 найвідоміших видів»

За допомогою цього довідника ви зможете розпізнати 50 найвідоміших видів птахів. Ви дізнаєтеся про їхні основні ознаки та спосіб життя. Стисла енциклопедія з описом найпоширеніших видів птахів, що мешкають у садках, у парках, у лісосмугах, містить яскраві кольорові зображення птахів, короткий опис їх оперення, особливостей харчування, характерного співу.

Сузанна Девідсон  «Спостерігаємо за птахами»

Книга познайомить читача зі світом птахів. Дитина дізнається про вражаючі факти із життя птахів та відкриє для себе одне з найкращих місць для спостережень — власне вікно. Розкриє таємниці птахів, які мешкають у садах, та, послуговуючись порадами, крок за кроком, стане справжнім дослідником їхнього життя.

Джеральд Даррелл «Птахи, звірі та родичі»

Друга частина середземноморської трилогії відомого британського письменника-анімаліста, зоолога Джеральда Малькольма Даррелла, присвячена золотим часам дитинства автора на грецькому острові Корфу.

Немає коментарів:

Дописати коментар