вівторок, 2 квітня 2024 р.

Хроніка подій окупації та визволення Київщини

         Київська область – одна з перших прийняла на себе удар російських загарбників 24 лютого 2022 року. Російські колони йшли на українську столицю з півночі, несучи смерть і руйнування. Військові дії на Київщині тривали понад місяць. 15 територіальних громад Вишгородського, Бучанського та Броварського районів опинилися під окупацією – це 270 населених пунктів області.

Сили Оборони дали гідну відсіч ворогу, і вже 2 квітня 2022 року Київщина була звільнена від російських загарбників.

Для багатьох жителів області 2022 рік став найстрашнішим за все життя. Після себе загарбники залишили руїни, катівні та могили. За час окупації тут загинули за попередніми даними 1370 жителів Київщини, 714 з них закатовані.

Визволення цих територій стало можливо лише завдяки наполегливості та мужності тисяч військових та добровольців, які боролися проти окупантів, та завдяки підтримці всіх українців, які виражали свою підтримку та відданість державі.

Населені пункти стали містами Героїв — містами конкретних людей, які проявили сміливість, допомагали вистояти один одному та державі. Для вшанування стійкості, витримки та героїзму мешканців Київщини та пам’ять про загиблих Національний банк України випустив пам’ятну медаль «Київщина. Міста героїв: Буча, Гостомель, Ірпінь».

Запрошуємо на перегляд відео сюжету  «Хроніка подій окупації та визволення Київщини»

https://www.youtube.com/watch?v=r2_Rz_XqFSw


 

Немає коментарів:

Дописати коментар