вівторок, 2 квітня 2024 р.

Міжнародний день дитячої книги

 


2 квітня світова спільнота відзначає Міжнародний день дитячої книги. Це свято привертає увагу дітей та їхніх батьків до надзвичайної важливості книжки в житті юних читачів. Адже саме вона відкриває малятам двері у великий та незнайомий світ, знайомить з невідомими раніше істотами, розкриває таємниці життя, сприяє становленню особистості.

Свято відзначають 2 квітня, у день народження Ганса Крістіана Андерсена, відомого данського казкаря, якому не тільки вдалося змінити ставлення до дитячих книг, але й розвинути та збагатити цей вид художньої літератури. Творами дивовижного митця захоплювалося не одне покоління читачів в усьому світі.

З моменту свого заснування в 1967 році цей день присвячений прищепленню любові до читання наймолодшим членам світової спільноти та підкресленню важливості дитячої літератури. Ініціатором святкування є Міжнародна рада з книг для юнацтва.

Вітаємо з Міжнародним днем дитячої книги! Цікавих книг вам, шановні наші читачі, яскравих і незвичайних! Бажаємо, щоб читання приносило задоволення та приємні враження!

Немає коментарів:

Дописати коментар