середу, 24 квітня 2024 р.

Літературний мікс «Знання і таємниці на книжкових полицях»

Всесвітньому дню книги та авторського права був присвячений літературний мікс «Знання і таємниці на книжкових полицях», який відбувся в ЦДБ 24 квітня. Учасниками заходу стали читачі, шестикласники гімназії-початкової школи №11.


 

         Користувачі розділилися на дві команди «Всезнайки» і «Чомучки» та взяли участь у наступних конкурсах і вікторинах: «Літературне лото», «Вгадай особистість», «Склади пазл обкладинки книги українського автора», «Поверни книгу на книжкову полицю».



 

Бібліотекарки влаштувала дітям справжній книжковий головоштурм. Деякі завдання  виявилися дуже цікавими, іноді навіть несподіваними. Розпочалася книжкова забава «Літературним лото». Учасників команд  запросили до ігрового поля, яке складалося з 2 частин та 12 секторів. Вони повинні були правильно відповісти на запитання літературної вікторини «Книги сучасних українських письменників для підлітків» та закрити сектор жовтими та синіми картками лото. Підказками для гравців були книжки, які експонувалися на книжковій виставці  «Знання і таємниці на книжкових полицях». В результаті ігрове поле виявилося національним прапором України.




 

Далі юні учасники спробували свої сили в історичній вікторині «Вгадай особистість» за науково-популярним виданням «1000 незабутніх імен України». Відшукуючи правильні відповіді, читачі дізнавалися неймовірні факти та вражаючі таємниці з життя найвизначніших українців: князів, гетьманів, державотворців, першовідкривачів, видатних винахідників, майстрів сцени, чарівників слова, героїв спорту… Вгадати знакову українську постать за описом із різних галузей людської діяльності, що зробили великий внесок у світову скарбницю знань і духовності, було не так вже й просто. А були це: Ярослав Мудрий, Богдан Хмельницький, Тарас Шевченко, Іван Франко, Микола Леонтович, Володимир Івасюк, Борис Патон, Олег Антонов.



 

Завдання «Склади пазл», «Поверни книгу та своє місце» найбільше сподобались усім присутнім. Команди швидко склали пазли обкладинок книжок сучасних українських авторів Зірки Мензатюк «Таємниця козацької шаблі» та Андрія Кокотюхи «Таємниця козацького скарбу», розібрали книжки з виставці та розставили в бібліотечному фонді.





 

Наприкінці бібліотекарки зачитали прислів’я та приказки про книги та читання, які ще раз довели та підтвердили, що книги – це скарб, найважливіший для кожної людини. Під час літературного міксу фахівчині ЦДБ Олена Корнієнко та Тетяна Бєлєнька презентували дітям книжкові новинки. Школярі захопилися творами сучасних українських авторів, взявши ці книжки для читання.



 

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар