У другу суботу вересня відзначається День українського борщу. «Культуру приготування українського борщу» внесено до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. Адже ця страва є справжнім символом культурної та гастрономічної спадщини України.
Цій події фахівчині центральної бібліотеки для дітей присвятили інтерактивний захід «Чарівний горщик», учасниками якого стали читачі, учні 2-А класу гімназії - початкової школи №11.
Бібліотекарки Вікторія Нода і Лариса Олійник занурили школяриків у світ традицій української кухні, розповіли учням історію борщу, різні варіації його приготування. Другокласники дружно відгадали загадки про інгредієнти цієї страви.
А потім школярі із задоволенням одягли фартушки та «зварили» борщ на шкільній дошці. Хлопчики та дівчатка обирали інгредієнти, серед яких були буряк, капуста, вишні, петрушка, м'ясо, авокадо, часник, морква тощо. Спільними зусиллями 2-Б клас «зварив» справжній український борщ.
Особливо захопливим моментом була інтерактивна казка «Як овочі варили борщ». Овочі трохи посперечалися, хто ж з них головний, але, як завжди, перемогла дружба та спільна справа. Діти були надзвичайно активними, розумними і швидко відповіли на всі запитання.
Сподіваємося, що гімназисти запам’ятали складові інгредієнти та схему приготування головної страви української кухні
Немає коментарів:
Дописати коментар