понеділок, 2 вересня 2024 р.

Перемагає той, хто пам'ятає

        Вшануванню пам'яті захисників і захисниць України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави, був присвячений перший урок навчального року 2024-2025 під назвою «Перемагає той, хто пам'ятає», який відбувся 2 вересня в ЦДБ для читачів, шестикласників гімназії  – початкової школи №11.


 

Завідувачка ЦДБ Олена Корнієнко розповіла школярам про видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України, загиблих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та захисників і захисниць, які сьогодні  дають відсіч і стримують  збройну агресію Російської Федерації на території України.


 

Після перегляду відео презентації «Видатні особистості України», де були відтворені історичні портрети борців за незалежність в різні часи, пані Олена презентувала книжкову виставку «Без минулого немає майбутнього». З огляду літератури учні дізналися багато цікавої інформації про українців, що творили  історію країни: Володимира Великого, Ярослава Мудрого, Богдана Хмельницького, Івана Мазепу, Тараса Шевченка, Степана Бандеру, Василя Стуса, В’ячеслава Чорновола, захисників і захисниць України, що беруть участь в сучасних буремних подіях. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять полеглих Героїв.


 

Гімназисти взяли активну участь у віртуальній вікторині, вгадуючи по фото найвидатніших постатей, що прославили своїми подвигами та справами українську землю, та доповнили список українців, причетних до  борців за незалежність,  суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. Наприкінці заходу учасники дружньо заспівали «Гімн України».



 


Немає коментарів:

Дописати коментар