пʼятниця, 30 серпня 2024 р.

31 серпня - День української авіації

 

          В останню суботу серпня в Україні відзначається День авіації – свято військових та цивільних авіаторів та працівників авіаційної промисловості і транспорту.

Авіаційна історія України наповнена героїчними здобутками та самовідданою працею вчених, конструкторів, льотчиків і дослідників.

Від початку широкомасштабного вторгнення РФ в Україну авіація Повітряних сил ЗСУ здійснила понад 14 тис. бойових вильотів.

Десятки українських пілотів стали Героями України, сотні авіаторів – кавалерами високих державних нагород. Проте чимало героїв-льотчиків Україна втратила за час війни, є втрати й серед особового складу, який здійснює наземне забезпечення польотів.

Шановні авіатори України! Прийміть найщиріші вітання з Днем авіації України! Ви – надзвичайно сміливі, талановиті та віддані своїй справі професіонали. Наполегливою працею, новаторством і творчим пошуком ви примножуєте славні традиції українських авіаторів.

Нехай ваші помисли будуть такими чистими, як небо, успіх таким же швидким та невпинним, як зліт авіалайнера! Бажаємо вам невичерпних сил і наснаги, особистого і родинного щастя, міцного здоров’я, успіхів та добробуту!

Для тих, хто цікавиться історією української авіації, пропонуємо переглянути відео сюжет «Історія української авіації».

https://www.youtube.com/watch?v=aHYVSlKU7aw


 

Немає коментарів:

Дописати коментар