пʼятниця, 9 серпня 2024 р.

Всесвітній день книголюбів

 


9 серпня любителі читання книг святкують Всесвітній день книголюбів. Подія виникла в США, однак досить швидко стала популярною у багатьох країнах світу. Свято відзначають письменники, поети, літератори, видавці, бібліотекарі, працівники друкарень та книгарень. Головними шанувальниками даного святкового заходу є читачі, ті люди, для яких власне книга і створюється.

Свято сприяє популяризації читання як важливої культурної та освітньої практики. Читання книг – це інвестиція у розвиток особистості людини, її характеру та світогляду.  

Цього дня фахівчині ЦДБ вітали відвідувачів книгозбірні із святом, презентували літературу, представлену на виставках «Книжкове перехрестя», «Ювілейна палітра дитячої книги», «Книжкова веселка», «У літо з книгою», розповідали, як і коли з'явилася книга, а також  цікаві факти про неї. А наші читайлики із задоволенням ділилися один з одним цікавими історіями з прочитаних книжок та читали уривки з них.



 




Вітаємо із святом книголюбів! Нехай цей день буде сповнений радості від книг і літературних відкриттів. Бажаємо захоплюючих читань і нових літературних пригод! Читайте, вдосконалюйтесь, ростіть разом з книгами!




Немає коментарів:

Дописати коментар