четвер, 22 серпня 2024 р.

Хай в серці кожної дитини живе любов до України!

До Дня Незалежності України  в ЦДБ проведена година державності «Хай в серці кожної дитини живе любов до України!».

У рамках заходу відбулася презентація книжкової виставки «Це моя Україна, це моя Батьківщина». Бібліотекарка Тетяна Біленька ознайомила  відвідувачів з літературою про основні періоди створення незалежної України, національною символікою та цікавими фактами про День Незалежності України, які має знати кожен українець.


 

Хлопчики та дівчатка здійснили інтернет-мандри «Україна унікальна – Україна надзвичайна», переглядаючи відеофільм «Найцікавіші місця України».

Патріотична читанка «Ми – українці! Я і ти!» викликала у дітей і підлітків жвавий інтерес до поетичних творів. Користувачі книгозбірні  з великим натхненням та  бадьорим настроєм декламували поезії українських авторів – Володимира Сосюри, Дмитра Павличка, Дмитра Білоуса, Надії Красоткіної про красу та велич України та любов до неї. А наші маленькі читачки Аделіна Олійник та Емма Семененко записали чудові відео-присвяти рідній країні.

Юні читачі із задоволенням взяли участь у пізнавально-розважальній частині заходу: дружньо відповідали на запитання патріотичної вікторини «Чи знаєш ти символи України?», складали з пазлів карту України, розгадували ребуси  «Державні та народні символи моєї Батьківщини» та кросворд «Україна»,  встановлювали відповідність між ім’ям відомої людини, фото та інформацією про неї в грі-вікторині «Відомі українці», знаходили заховані в таблиці назви страв та напоїв національної кухні.


 




          Наприкінці заходу відбувся патріотичний флешмоб, відвідувачі голосно та дружньо сканували гасло: «Хай в серці кожної дитини живе любов до України!».


 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар