вівторок, 17 вересня 2024 р.

Один з найоригінальніших українських прозаїків Михайло Коцюбинський

17 вересня в літературній вітальні ЦДБ відзначалася ювілейна дата письменника, новеліста, перекладача, громадського діяча, класика української літератури Михайла Коцюбинського – 160-та річниця  від дня народження.

Бібліотекарка Тетяна Бєлєнька познайомила читачів із віхами життя письменника, його світоглядом та творчістю Великого Сонцелюба, як називали Михайла Коцюбинського за любов до життя, природи та людей; презентувала літературу з книжкової виставки-портрету «Напоєний соками багатющої землі своєї».


 


Читачі прочитали вголос оповідання письменника «Маленький грішник». А потім взяли участь в літературній вікторині «Один з найоригінальніших українських прозаїків»: вгадували  життєву подію автора або епізод з повістей та оповідань за варіантами відповідей, назву твору - за асоціативним рядком або за уривком, літературних героїв - за описом.


 

Михайло Коцюбинський — один із тих письменників, з яким треба зростати від дитинства до зрілих років. Бо він був полум’яним патріотом, вболівав за свій край і народ понад усе, був готовим віддати йому всі свої сили, весь талант. «Я ще можу не противитись, коли ображають мене як людину, але коли ображають мій народ, мою мову, мою культуру, як же я можу не реагувати на це?». (М. Коцюбинський)





 


Немає коментарів:

Дописати коментар