четвер, 9 березня 2017 р.

9 березня - День народження ляльки Барбі



 Сьогодні улюблениця багатьох дівчат усього світу – лялька Барбі святкує свій 58-й день народження.

 Барбі свого часу стала кумиром і продовжує залишатися найбільш бажаним подарунком й улюбленою іграшкою.

На честь дня народження ляльки Барбі - найцікавіші факти про цю біляву красуню.

1. «Мамою» Барбі вважають Рут Хендлер, стенографістку компанії Mattel, яка розробила ляльку для своєї маленької дочки – крихітки Барбари. Звідси й ім'я Барбі – на честь доньки розробниці.

9 березня 1959 рік – офіційна дата народження Барбі, саме цього дня «доросла» лялька з'явилася на ярмарку дитячих товарів у Нью-Йорку. Неофіційною датою народження Барбі вважають 1956 рік, коли Рут Хендлер зробила кілька «пілотних» красунь для своєї дочки.

2. Прообраз ляльки Барбі – красуня Білд Ліллі, героїня еротичних коміксів, які публікували в німецькій газеті Bild Zeitung.

Ліллі зображували з бездоганною фігурою, правильними рисами обличчя, яскравим макіяжем, словом, ідеальною красунею. Образ Ліллі надихнув Рут  Хендлер, і в неї зародилася ідея створити ляльку-дівчину, яку  можна було наряджати в кокетливі вбрання, робити зачіску. Дівчатка так люблять гратися «у дорослих», то чом би не подарувати їм дорослу ляльку. 

3. Повне ім'я ляльки Барбі – Барбара Міллісент Робертс, яке вигадали розробники білявої красуні. 
 
4. Перша лялька Барбі коштувала лише $3.  Красуня була одягнена в чорно-білий смугастий купальник. Інше вбрання для Барбі продавалося окремо.


5. Кен молодший за Барбі на 2 роки. 


В 1961 році у Барбі з'явився наречений – красень Кен. Через кілька років у лялькової парочки з'явилися друзі, рідні й навіть діти. Найпопулярніші «близькі» Барбі – подруги Мідж і Стейсі, сестрички Скіппер і Тутті,  кузина Френсіс, темношкіра приятелька Крісті та інші.

6. Барбі «освоїла» багато професій. 

Найпопулярніші ляльки Барбі: Барбі-співачка, Барбі-медсестра, Барбі-стюардеса, Барбі-космонавт, Барбі-лікар, Барбі — кандидат у президенти, Барбі-русалочка, Барбі-принцеса, Барбі-лижниця, Барбі-мама. Також продаються ляльки-двійники знаменитостей: Мерилін Монро, Одрі Хепберн, Твіггі, Вітни Х'юстон, Розі О'Доннел, принцеса Діана.









7. Здається, шанувальниці Барбі готові заради улюбленої ляльки на все, навіть зробити пластичну операцію.

Американка Сінді Джексон зробила 29 пластичних операцій, щоб стати схожою на Барбі. У результаті зі «свого» у жінки залишилася лише нижня губа.
8. Компанія Fiat у співпраці з Mattel виготовила до 50-річчя ляльки Барбі спеціальну версію автомобіля Fiat 500. Салон автомобіля оформлений у рожевому кольорі, а приладова панель і ковпаки коліс прикрашені стразами.
  9.  Кажуть, що в Італії ляльок Барбі більше, ніж канадців у Канаді.

Немає коментарів:

Дописати коментар