вівторок, 21 березня 2017 р.

Читаюча дитина – майбутнє України



21 березня в центральній бібліотеці для дітей відбулося відкриття Всеукраїнського тижня дитячого читання під гаслом 
"Читаюча дитина – майбутнє України”.

 Бібліотекар Лариса Олійник провела для маленьких читайликів екскурсію бібліотекою «Завітай до країни Читограй», розповіла історію появи і розвитку книги та про сам тиждень дитячого читання.

  З книжкової рекламної паузи «Цікавинки звідусіль» діти дізналися про бібліотечні новинки, найдавніші та найдорожчі книги світу, найчитанішого письменника Землі, найбагатших вигаданих літературних персонажів: Міккі Мауса Волта Діснея (прибуток – 5,8 млрд. дол.), Вінні Пуха Алана Мілна (5,6 млрд. дол.) та Гаррі Поттера Джоан Роулінг (прибутки ще підраховують).

А потім почалося найцікавіше та найвеселіше. Ведуча заходу захопила дітей різноманітними конкурсами та вікторинами за сюжетами дитячих книжок, читанням вголос «Казки про книгу» Ольги Лапушеної, іграми та забавлянками.

Цікаво пройшли літературні піжмурки «Були собі…», де діти дружніми командами залюбки занурилися в казкову книжкову країну, отримали море задоволення від відповідей на хитромудрі запитання, розширили свій світогляд, отримали частинку любові та тепла.

 Маленькі книголюбчики взяли активну участь у поетичному зорепаді «Весна приходить разом із віршами» та грі «Книжковий алфавіт». Захопили дітей і арт-розваги «Герої казки нас усіх вітають». Читайлики так дотепно зобразили книжкових персонажів, що ефект просто вразив.

 Не залишили байдужими жодного читача і креативні книжково-ілюстративні виставки «Прийми привіт чарівної весни», «Вам, малюки, на всі смаки», «Спів пташиний дарує весна», «З якої я казки?».

 А під кінець заходу і настрій був просто чудовий, і знань теж побільшало!

Немає коментарів:

Дописати коментар