пʼятницю, 10 березня 2017 р.

У байках і ліриці живе його душа



10 березня працівники центральної бібліотеки для дітей завітали до пятикласників БЗШ №4 (кл.керівник Полевська В.І.) та провели  літературну пятницю  «Світ байки Леоніда Глібова», яка була присвячена  190-річчю від дня народження українського байкаря.




          Від покоління до покоління, немов скарби, переходять його чудові твори. Увібравши в себе народну мудрість, чесноти й мораль, твори Глібова постають своєрідною Книгою буття, де поєднуються сучасне, минуле й майбутнє і міститься чітка відповідь на одне одвічне, ключове для людської сутності питання: як гоже і негоже чинити.



 Галина Бондар познайомила  з широким  жанровим   діапазоном   творів   Леоніда Глібова та наголосила, що найбільшу славу йому принесли байки, в яких він дотепно картав людські і суспільні вади, наприклад такі як «Вовк та Ягня», «Вовк і Кіт», «Вовк і Вівчарі».

            
 Діти дізналися багато нового про життя й творчість байкаря, перевірили свої знання в  літературній вікторині, читали байки та акровірші. Розповідь супроводжувалась слайд презентацією, яка ілюструвала життєвий та творчий шлях митця.
Привернули увагу читачів і книги з творами Глібова, що були представлені на книжковій виставці «Неперевершений байкар».

Немає коментарів:

Дописати коментар