пʼятницю, 17 березня 2017 р.

Забавки за крок до біди



Вогонь здавна є другом людини, вірно служить їй у побуті й на виробництві, за його допомогою здійснюється безліч корисних справ.

Але вогонь може стати і жорстоким ворогом, якщо з ним необережно поводитись, він виходить з-під контролю людини, може знищити міста і села, будинки, ліси, урожаї, все, що зустрінеться на його шляху. Часто у вогні пожеж гинуть люди.

Приблизно кожна шоста-восьма пожежа в нашій країні виникає від пустощів дітей, від невмілого, необережного поводження з вогнем. Кожен п’ятий, що загинув під час пожежі – неповнолітній.

У зв’язку із необхідністю навчання пожежної безпеки у центральній бібліотеці для дітей 16 березня була проведена ситуативна гра «Забавки за крок до біди». Учасниками заходу стали учні 6-В класу БЗШ №4 (кл. керівник В.І.Полевська), головний інспектор Андрій Сюрха, провідні інспектори Анна Семенова, Аліна Бабич, фахівець інформаційно-пропагандистської роботи Лідія Бутвінівська Білоцерківського РВ Головного управління державної служби з надзвичайних ситуацій.


Гості ознайомили юних користувачів ЦДБ із правилами пожежної безпеки, розповіли про причини виникнення пожеж та їх попередження, про засоби пожежегасіння, про роботу пожежників.

 Учні переглянули відеоматеріали за цією темою та активно задавали питання, на які отримали вичерпні відповіді фахівців.

У другій частині заходу шестикласники закріпили отримані теоретичні знання на практиці, поділившись на дві команди: «Рятівники» та «Пожежники». Діти обговорювали небезпечні ситуації, виконували завдання «Викликай пожежну», давали відповіді на запитання вікторини «Будь обережним з вогнем».


Немає коментарів:

Дописати коментар