вівторок, 24 квітня 2018 р.

Пісні, як люди, мріють і живуть


Між композиторів – співак,
Між співаків – поет питомий,
В поетів – композитор він,
В народі – просто всім відомий.
В. Іванців  
      

      23 квітня читальна зала  центральної бібліотеки для дітей зібрала поціновувачів поетичного слова на творчу зустріч із поетом-піснярем, композитором та виконавцем Анатолієм Івановичем Кульчицьким, автором десяти пісенних збірок,  семи вокальних циклів і трьох книг-спогадів про видатних особистостей України і нашого міста. Захід був присвячений 80-й річниці від дня народження поета.


      У  вступному  слові поет згадав про своє дитинство, перші прочитані книжки, навчання  у школі,  розповів дітям про свій творчий шлях, поділився життєвим досвідом. А потім запросив присутніх у чарівну мелодійну подорож з віршами і піснями.


      Зустріч розкрила всі грані творчості Анатолія Івановича - члена Національної музичної спілки України, лауреата літературно-мистецьких премій: ім. Володимира Винниченка, І. Нечуя-Левицького та Миколи Сома, чисельних пісенних конкурсів і фестивалів, почесного громадянина Білої Церкви,  члена Золотого фонду міста.

       Учасники заходу мали змогу доторкнутися до справжньої поезії, уважно слухали поетичні рядки автора зі  збірок «Тебе, кохана Україно, до серця в пісні пригорну…», «Білоцерківщина – мій отчий край», «Освідчення», «Дарую серце Білій церкві», «Як вересень уже я золотий…».


      Поет-пісняр виконував власні пісні, які увійшли в збірку «Пісні, як люди, мріють і живуть…», а їх у творчому доробку митця  понад 600. Це були хвилини справжньої естетичної насолоди.


      Зустріч була невимушеною та дуже щирою. Кожен присутній поніс із собою іскорку радості та світла, а Анатолій Іванович побажав усім дітям вчитися та бачити радість кожного дня.


      Завідувачка бібліотекою Олена Корнієнко від імені бібліотекарів і читачів щиро подякувала вельми поважному гостю за чудову зустріч та приємні хвилини спілкування з поетом, музикантом  і просто прекрасною людиною, яким безумовно є Анатолій Іванович Кульчицький, побажала йому щасливого творчого многоліття.

Немає коментарів:

Дописати коментар