четвер, 29 листопада 2018 р.

Життя на кінчику маленької голки


Наркоманія – соціальна трагедію людства. Однією з причин її поширення є дефіцит знань про наркотики та їхній вплив на організм людини.

З метою профілактики вживання наркотиків серед підлітків у центральній бібліотеці для дітей була проведена дискусія «Життя на кінчику маленької голки». Старшокласники обговорювали усталені серед наркозалежних людей твердження про «нешкідливість», «користь» прийому окремих наркотиків для здоров'я людини, підвищення за їх допомогою розумової працездатності.


Ведуча заходу методист ЦДБ Тамара Шпак запропонувала присутнім оцінити переконання тих, хто оголошує себе «членами субкультури наркотизму»: погодитися з даною думкою або спростувати її, визнати міфом.


У дискусії взяла участь медичний психолог Ольга Іванівна Куницька. Вона наголосила, що люди помиляються, вважаючи наркоманію розвагою, яка відносить у світ приємних відчуттів, розповіла, яку небезпеку приховують у собі ці «задоволення», які наслідки спричиняють нешкідливі, на перший погляд, захоплення, до якої життєвої трагедії вони призводять. В основу висновків пані Ольги лягла стаття С.М.Тихомирова «Міфи торговців божевіллям».


Учасники заходу переглянули презентацію «Зірки, які померли від наркотиків».

  
На закінчення заходу бібліотекар звернулася до аудиторії зі словами: «Людина – єдина вільна істота на світі, і ця свобода підносить її над навколишнім світом. Коли ж вона виступає проти самої себе, то втрачає можливість того, що має будь-яка примітивна істота, – жити, мати потомство. 
Життя – це безцінний дар, посланий нам, для того, щоб змінити цей світ на краще!».

Немає коментарів:

Дописати коментар