понеділок, 28 січня 2019 р.

На поріг ступила Свинка Земляна


 За китайським календарем 2019 рік має символ 
Жовтої (Земляної) Свині  
й  настає 5 лютого.

Свиней важко назвати улюбленцями письменників. Якщо про песиків, котиків і навіть корів та коней написано чимало книжок, то свиня – дискримінована в літературі тварина.

В багатьох дитячих творах поросятка змальовані як позитивні, кумедні або симпатичні персонажі. Ви в цьому переконаєтеся самі, якщо ознайомитесь із добіркою книг.

Позаяк свинка є символом прийдешнього року, це нагода згадати про її позитивні якості і прочитати якусь зі «свинячих» книжок.

Запрошуємо до читання. 

Аттлі Е. Про поросятко Хлюпа / Елісон Аттлі ; пер. з англ. І. Румянцевої, І. Баллод. – К. : Махаон-Украна, 2005. – 96 с.: іл. – (Подорож у казку).
Цікава історія про жителів однієї лісової галявини - поросятах Хлюпе, Тупе, Шльопе, та сестричку Хрю. Жили вони собі в своєму чудовому будиночку під солом'яною стріхою, були дуже дружними, але ще маленькими. І тому за ними, малюками, наглядав дядечко Борсук. У кожного поросяти були свої обов'язки, і вони з ними дуже добре справлялися. Ось, наприклад, товстенький Туп був кухарем. Він добре готував ... Але це ще не все. Тобто, не все так просто, тому що пригод у поросят було безліч і самих різних і несподіваних. Заходьте на цю лісову галявину, і ви про все дізнаєтеся. А чудові ілюстрації художника Людмили Комунар збагатять вашу уяву, і ви яскравіше уявите собі події, що відбуваються з казковими героями.
Винничук Ю. Історія одного поросятка : казка / Юрій Винничук. – Харків : Фоліо, 2015. – 24 с. : іл.
Жило в одному селі порося, яке потрапило до королівського палацу, потім стало ватажком піратів, а потім і адміралом французького флоту. Дружиною була сама принцеса, якій, звичайно, довелося постаратися, щоб заслужити честь пов'язати свою долю з поросям. Їй навіть довелося вивчити рідну мову і навчитися готувати його улюблену страву.
 «Історія одного поросятка» —найкращий у світі «поросячий» бестселер! Написав його чудовий український письменник Юрій Винничук, а ілюстрації створив натхненний гуцульськими кахлями визнаний майстер книжкової графіки Олег Петренко-Заневський.
ДіКамілло К. Мерсі Вотсон — рятувальниця : книга 1 / Кейт ДіКамілло ; пер. з англ. В. Панченка – К. Рідна школа, 2017. – 64 с. : іл.
Кумедна, весела та повчальна історія. Це перша частина пригод сміливої та завзятої свинки Мерсі. Для містера і місіс Вотсон, Мерсі — не просто свинка. Вона їх домашня улюблениця, до якої вони ставляться як до власної дитини. Найбільше Мерсі полюбляє гарячі грінки з маслом та спати зі своїми господарями. Одного разу в будинку Вотсонів трапилася біда — прямо посеред ночі підлога під ліжком містера та місіс Вотсон ... провалилася! Як же бути? Хто врятує цю милу подружню пару? Невже це буде їх свинка Мерсі?...

Електронні казки про поросят українською мовою
https://казка.укр/cgi-bin/search.pl?tag=%EF%EE%F0%EE%F1%FF%F2%E0&sort=id


Мультфільм «Історія Одного Поросятка» (1994)
 



Немає коментарів:

Дописати коментар