четвер, 24 січня 2019 р.

День пам’яті жертв голокосту

27 січня у всьому світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Працівники центральної бібліотеки для дітей підготували хроніку подій «Голокост – трагічна сторінка історії» для читачів – учнів 4-5 класів БЗШ №4.

Методист ЦДБ Тамара Шпак розповіла про цю трагедію ХХ століття, намагаючись передати всю глибину трагізму приречених на смерть людей.
Дата 27 січня була обрана Днем пам’яті тому, що саме в цей день було звільнено в’язнів концтабору Освенцім, що знаходився на території Польщі і був справжньою «фабрикою смерті».


В Україні з Голокостом пов’язані події в Бабиному Яру, коли за два дні загинули 33 тисячі євреїв. А загалом жертвами Голокосту стали більше 12 мільйонів людей
.
Зворушили дитячі душі вірш «Бабин Яр» та розповідь-спогад про хлопчика із варшавського гетто, який у 1943 році написав у листі: «…найжахливіше, що в гетто метелики не живуть!».


Наприкінці заходу на паперових метеликах читачі написали свої побажання майбутнім поколінням.

«Миру всім людям», «Радості всьому народу», «Щоб ніхто не голодував на планеті» – такими виявились бажання маленьких українців. Нехай же вони обов’язково здійсняться.
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар