вівторок, 16 квітня 2019 р.

Нові дитячі книжки


 Любі читайлики!

Пропонуємо вам новинки-цікавинки, що поповнили фонд нашої книгозбірні.
 Запрошуємо до читання!
 
Віллемс М. Історія Діви та Блохи / Мо Віллемс. – Х. : Vivat, 2018. – 80 с. : іл.
Діва, маленька собачка з хоробрим серцем, ніколи не мріяла про подорожі. Але якось поряд із її милим двориком у серці Парижа раптом опиняється Блоха, справжній гультяй і непосида. Несподівана дружба між котом-безхатьком і пещеною собачкою назавжди змінює їхні життя, допомагає долати страхи і кличе до мандрів, адже великі відкриття починаються з маленьких кроків. Перед вами світла історія з театральним присмаком про справжню дружбу і світ, сповнений добра.
Вдовиченко Г. Мишкові Миші / Галина Вдовиченко. – Л. : Видавництво Старого Лева, 2017. – 152 с. : іл.
Одразу дві захопливі історії від відомої письменниці Галини Вдовиченко про пригоди мишачого рок-гурту – «Мишкові Миші» та «Зірковий час Мишкових Мишей». Що може об’єднати звичайну сіру мишу, комп’ютерну мишку, лабораторну, щура, лялькову, польову, кажана та хлопчика Мишка? Музика. Кожен у цьому особливому рок-гурті робить свою улюблену справу. Михайлик, сіра миша Мишкова, комп’ютерна мишка Джойстик, лабораторна миша Баська, смітниковий щур Гібсон, гламурна Глаша, кажан Лилик та Олько Камуфляж. А згодом і дівчинка Зірка. Та на шляху до злагоди та гармонії так багато перешкод...
Гаврош О. Різдвяна історія ослика Хвостика : повість / Олександр Гаврош. – К. : Фонтан казок, 2019. – 128 с. : іл.
Сповнена дивовижних пригод справжня різдвяна історія від одного з найкращих сучасних українських дитячих письменників Олександра Гавроша.
Ослик Хвостик — справжній актор. Він неперевершено грає роль віслюка в різдвяній виставі — вертепі. Та ось саме перед Різдвом стається дуже прикра річ: злі люди викрадають Хвостика. Йому вдається втекти від крадіїв — однак із цього осликові пригоди лише починаються. Бо навколо глуха ніч, темний ліс, куди йти — невідомо, адже за кожним пагорбом, за кожним кущем на бідолаху можуть чекати хижі звірі, а ще страшніше — користолюбні люди…

Гузєєва Н. Любов та 17 страждань Петрика П’яточкина / Наталя Гузєєва. – К. : Час майстрів, 2017. – 200 с. : іл.
На відміну від африканських бедуїнів, учень молодших класів не може сказати дівчинці: «Я тебе люблю!». Тому що це просто нерозумно й зовсім не цікаво… Шлях до цієї фрази — ось що важливо! — шлях доказів. Але як вчинити подвиг в ім’я любові, якщо завжди й усюди спізнюєшся, не вдається перевести бабусю через дорогу, а батьки перешкоджають трудовій діяльності? Додайте до цього постійне переслідування папараці, суперництво з відомим музикантом, невроз глобального потепління клімату, потоп, пожежу й ремонт, і ви зрозумієте, як складно Петрику П’яточкину завоювати серце Катрусі! Здається, виходу немає. Петрик все робить навпаки. Закоханого ніхто не розуміє. Він самотній і може луснути. Однак, завзятість, винахідливість, оптимізм і щирі почуття творять дива, а справжні друзі допомагають пережити найважчі часи! Завдяки чудовій книжці відомої письменниці, сценариста, доброї чарівниці й просто відданого друга маленьких читачів Наталі Гузєєвої ви переконаєтеся, що кохання — це вам не тринди-ринди!

Немає коментарів:

Дописати коментар