вівторок, 16 квітня 2019 р.

Дивовижний Китай


А чи знаєте ви, територія якої країни розташовується в 5 часових поясах, але всі живуть за одним часом? А де вперше з’явилися друкарська фарба, компас, папір, шовк, парашут, фарфор, механічний годинник, реактивний двигун, літальні апарати, важчі за повітря?

Про все це та ще безліч неймовірних та несподіваних цікавинок користувачі центральної бібліотеки для дітей дізналися 16 квітня під час Дня інформації «Китай загадковий і непередбачуваний», який був проведений в рамках відзначення Року Китаю в Україні.
Про дивовижну країну Східної Азії з унікальною культурною спадщиною, батьківщину багатьох технічних винаходів, які змінили долю людства, докладно розповіла бібліотекар Антоніна Даценко. На початку заходу вона провела невеличку вікторину, щоб дізнатися, хто і що знає про Китай. А вже після цього пані Антоніна цікаво розповіла про національні символи, традиції, релігію, мистецтво та культуру країни. Її виступ супроводжувався мультимедійною презентацією «25 цікавих фактів про Китай» та мелодійною китайською музикою.


Читачі – четвертокласники БЗШ №4 (класовод Т.В.Дроздовська) здійснили мандрівку «Велика «Піднебесна імперія». За допомогою гіда-бібліотекаря Ірини Вернидуб вони відкрили для себе країну з чудовою природою, величною архітектурою, багатовіковими традиціями та шаленим ритмом сучасного життя. З її розповіді діти дізналися про скарби однієї з найпотужніших прадавніх цивілізацій на Землі, яка зародилася близько 6000 років до нашої ери, з найдавнішою писемністю в світі та найстарішим календарем, складеним в 2006 році до нашої ери.




Увазі п’ятикласників БЗШ №4 (кл. керівник І.А.Золотаревич) завідувачка відділом обслуговування Інна Кабула представила спортивний огляд «Бойові мистецтва Китаю», що сягають корінням у традиційну культуру країни та набули популярності в усьому світі в ХХ столітті завдяки знаменитому акторові Брюсу Лі. Підлітки уважно прослухали інформацію про школи «ушу», спрямовані не тільки на навчання техніки та прийомам рукопашного бою, мистецтву поводження з різноманітними видами зброї, але й на розвиток благородних якостей людини, вдосконаленню її фізичної форми , зміцнення здоров’я та забезпечення довголіття, а також служать для самозахисту та запобігання насильству. «Кунг-фу», «Бак-силум», «Хонг-за-куен», «Хунцзя-цюань» – такі вислови гучно звучали з вуст хлопчиків після закінчення заходу.



З читачами молодшого шкільного віку в читальній залі книгозбірні проведено майстер-клас «ART-дотик до Китаю» з виготовлення китайських ліхтариків. Тема майстер-класу не випадкова, адже традиційно у Китаї на Свято ліхтарів «Юаньсяо-цзе» виготовляють тисячі різноманітних ліхтарів, багато з яких є витворами мистецтва.



Протягом дня з користувачами різних вікових категорій проведені міні-бесіди «Золоті сторінки китайської літератури».

  
 День інформації в ЦДБ справив незабутнє враження на усіх відвідувачів і подарував безліч цікавої інформації та гарних емоцій.

Немає коментарів:

Дописати коментар