День їстівної книги
(Міжнародний фестиваль їстівних книг) -
це щорічний захід, що проводиться 1
квітня
у різних країнах світу.
у різних країнах світу.
Фестиваль проводиться з
2000 року за ініціативою Джудіт Хоффберг і Беатріс Корон.
Дата свята була обрана на честь дня
народження французького кулінара Жана Антельм Бриль-Саварена, який написав
знаменитий трактат «Фізіологія смаку». У
цей день прийнято створювати і виставляти на загальний огляд їстівні книги.
Згідно з умовами, які
вказані на офіційному
сайті фестивалю, всі їстівні книги мають бути «книжковими», тобто нагадувати
справжню книгу як мінімум формою. Ця важлива подія об’єднує
видавців, письменників, ілюстраторів, бібліотекарів і всіх бажаючих любителів
книг, які збираються, щоб оцінити їх ... «поживну цінність». Учасники створюють
«їстівні книги», які виставляють, фотографують, обговорюють, а потім - з’їдають
в той же день.
Постійними учасниками
заходу є Австралія, Бразилія, Індія, Італія, Японія, Люксембург, Мексика,
Марокко, Нідерланди, Гонконг.
Немає коментарів:
Дописати коментар