понеділок, 6 квітня 2020 р.

6 квітня в календарі: це цікаво знати


6 квітня світ відзначає Всесвітній день мультфільмів.


Мультик – це жива казка. І не важливо, яке дійство розвертається на екрані, стежити за яскравими персонажами дуже цікаво.

Джон Стюарт Блектон і Альберт Сміт ще у 1906 році створили серію перших анімаційних фільмів «Комічні фази смішних облич».

З того часу мультиплікація, що в перекладі з латинського означає збільшення, примноження, зазнала суттєвих технічних змін, втім, не полишила головного – своєї ролі у вихованні підростаючого покоління.

Запрошуємо до перегляду найкращих українських мультфільмів. Пропонуємо п'ять мультиків, які з’явилися за часів Незалежності. Їх можна подивитися усією сім’єю.

Як козаки у хокей грали (1995)

Образ цих трьох козаків знайомий чи не кожному. Серія мультфільмів «Все про козаків» почалась в 1967 році за часів УРСР. Знімали їх на українській студії «Київнаукфільм». Вісім серій мультфільму знято ще за існування СРСР, а от остання серія – вже за незалежної України. Тут три козака показані вже батьками родин. В Україну прибуває канадська команда, щоб зіграти з козаками в хокей, однак на них нападають розбійники і викрадають уніформу. До речі, мало хто знає, що трьох козаків звуть Грай, Око і Тур.


Бабай (2014)

Цей мультфільм, знятий на студії «Укранімафільм» вважається першим повнометражним українським анімаційним фільмом, який вийшов у широкий прокат України. Фільм розповідає про чарівну дівчинку, яка шукає своїх батьків, викрадених Бабаєм.


Микита Кожум’яка (2016)

Українська мультиплікація не може похвастатися багатьма мультфільмами з 3D-анімацією. Такі мультфільми можна перерахувати на пальцях. «Микита Кожум'яка» знятий за мотивами однойменної казки. Мультфільм розповідає про хлопчика Микиту, який повинен врятувати світ людей та світ магії від відьми.


Викрадена принцеса: Руслан і Людмила (2018)

Новий український 3D-анімаційний фільм-фентезі побачив світ у 2018 році. Сюжет картини зав’язаний на мотивах казки Олександра Пушкіна «Руслан і Людмила». Це історія про мандрівного Артиста Руслана, який рятує принцесу Мілу від злого чарівника. Історія відбувалась у місті Києві за часів відважних воїнів, принцес та чаклунів.


Мавка. Лісова пісня (2021)

Хоча цей мультфільм лише на стадії розробки, він вже наробив чимало шуму. Тут вже є якісна анімація, яка може «потягатися» з великими світовими студіями, музичний супровід та український колорит. Мультфільм за мотивами драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня» та образів народної міфології. Перший тизер подивилось майже 19 мільйонів користувачів YouTube. Він мав вийти на екранах кінотеатрів у 2019, потім в 2020 і зараз кіностудія говорить про 2021 рік прем'єри.



Немає коментарів:

Дописати коментар