вівторок, 21 липня 2020 р.

ДОДАТОК, В ЯКОМУ КНИГИ МОЖНА ЧИТАТИ ТА СЛУХАТИ ОДНОЧАСНО

Для тих, хто любить одночасно читати текстові та слухати аудіоверсії книг, українські програмісти запустили платформу Lingart Живі Книги.


Інтерактивний додаток багатомовний. Деякі книжки доступні кількома мовами, і можна, наприклад, слухати книжку в оригіналі та бачити переклад.

Текст і аудіо синхронізовано, тому кожну книжку можна читати в електронному форматі та слухати в аудіо, перемикатися між читанням і слуханням, а також читати та слухати паралельно. Текст і аудіокнижки можна перемотувати по реченнях.

Цікаво, що користувач не завантажує книжки з ресурсу, а за оплату отримує до них доступ, що протидіє піратству.

Lingart заснували львівські програмісти, які планують розміщувати книжки різними мовами. Сьогодні на платформі вже є книжки українською та англійською, у найближчих планах — книжки білоруською та кримськотатарською мовами.

Перші книжки з української сучасної літератури — романи Марини Гримич «Клавка» і новинка «Юра» (видавництво «Нора-друк»).

Команда Lingart — переможці StartUp Прориву 2018, фіналісти міжнародного фестивалю Innovation-2019, переможці Creative Spark Startup Competition. У конкурсі Big Idea Challenge Lingart став одним із трьох фіналістів

Немає коментарів:

Дописати коментар