вівторок, 1 вересня 2020 р.

День знань в різних країнах

 


          Першого вересня навчальний рік традиційно починається в Україні, Бельгії, Ірландії, Польщі, Словенії, Угорщині та Македонії, Казахстані, Киргизстані, Білорусі, Вірменії, Латвії, Росії і багатьох інших.

У Грузії навчання в державних школах розпочнеться з 15 вересня.

А ось школярам Фінляндії, Данії, Німеччини та Шотландії щастить менше, у них навчальний рік починається вже в серпні. При цьому, якщо в Фінляндії і Данії заняття в школах починаються масово в другій половині останнього місяця літа, а в Шотландії – в останній тиждень літа.

В Іспанії перший навчальний день – «плаваюча» дата, і в різних провінціях країни він настає в різний час. В цілому, згідно з законом, всі учні повинні приступити до навчання не пізніше 1 жовтня.

В Ізраїлі початок занять в школах, як правило, припадає на перше вересня, правда, іноді дата початку навчального року переноситься, наприклад, якщо перший день осені припадає на суботу або на національні свята.

У США це питання вирішується на рівні кожного штату незалежно від інших. Навчальний рік  може починатися в будь-який день серпня або в перших числах вересня.

У кожній з 16 федеральних земель Німеччини встановлені свої порядки щодо початку навчального року. Орієнтовно, діти приступають до навчання в серпні-вересні.

В Австріалії навчальний рік починається після святкування Дня Австралії – головного національного свята країни, який відзначається щорічно 26 січня. Втім, якщо 27 січня випадає на другу половину тижня, то школи зміщують розклад початку занять в бік найближчого понеділка.

У переважній більшості азіатських країн початок занять доводиться на перше вересня, наприклад, в Китаї, Гонконгу, Лаосі, Тайвані та Монголії, а в М’янмі школи починають працювати в другу середу вересня.

Втім, у багатьох країнах Азії початок навчального року може  припадати і на весну. Зокрема, японські першокласники йдуть в школу в шість років на початку квітня, коли починає цвісти сакура (певного дня – немає). Тут вважають, що весна – це початок нового життя, тому саме час і починати вчитися.

Як не дивно, але і в багатьох країнах Африки діти теж починають ходити в школу першого вересня, наприклад, в Ефіопії, Нігерії і Сомалі, а в Алжирі День Знань традиційно відзначається в першу неділю вересня.

Немає коментарів:

Дописати коментар