понеділок, 21 вересня 2020 р.

День в календарі

 

          Вперше він проводився в 1982 році за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН як день глобального припинення вогню та насильства.  Свято покликане змусити людей не тільки задуматися про мир, але і зробити щось заради нього.

ООН закликає всі країни світу зупинити військові дії та припинити проливати кров. Цей день для того, щоби спонукати окремих людей, групи та громади на всій планеті до осмислення проблем миру, обміну інформацією та практичним досвідом його досягнення.

В Україні День миру відзначають згідно з Президентським Указом від 5 лютого 2002 року. Сьогодні мир в Україні - це усвідомлена мета, адже за мирне існування, за право жити у власній державі триває боротьба українців на Донбасі.

2015 року 193 держави-члени Організації Об’єднаних Націй ухвалили 17 цілей у царині сталого розвитку. Цей порядок денний на період до 2030 року закликає держави протягом наступних 15 років вжити заходів, спрямованих на досягнення цих цілей. Ці 17 цілей полягають у тому, щоб викорінити злидні, захистити планету і забезпечити загальне процвітання.

Тема 2020 року: «Формуємо світ разом». Як зазначають в ООН, цього року стало зрозуміло, що наразі наш спільний ворог - це страшний вірус, який загрожує здоров'ю, безпеці та способу життя.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар