четвер, 5 травня 2016 р.

Візерунки Великодня 2016



4 травня у центральній бібліотеці для дітей відбулося відкриття щорічної загальноміської виставки-конкурсу  
«О, писанко, ти – символ України!»
Читальну залу книгозбірні прикрасили малюнки та поробки читайликів, присвячені святу свят – Великодню.



Читачі ретельно підготувалися до конкурсу, адже писанка здавна була символом зародження життя, символом сонця, тепла і вічності.  Свої вироби діти створювали з різноманітних матеріалів: паперу, дерева, фетру, стрічки, кольорової глини... Маленькі майстри та майстрині представили на конкурс яскраві,  виготовлені власноруч, писанки, дряпанки, крашанки,  великодні композиції, малюнки, вироби з лози та солоного тіста. Надзвичайно ефектно виглядали великодні яйця, виготовлені з макаронних виробів, оздоблені бісером, виконані у стилі Петриківки, вишиті та плетені.




Учасниками конкурсу стали 187 читачів-дітей бібліотек міста віком від 6 до 15 років. Серед 300 дитячих робіт журі обрало переможців у номінаціях: «Кращий малюнок», «Краща поробка», «Краща колективна робота».


Свято розпочав настоятель церкви Покрови Божої Матері отець Миколай, який благословив учасників заходу та привітав із Воскресінням Христовим.


Сюрпризом для конкурсантів стало театралізоване дійство. Дід Панас та баба Проня (бібліотекарі Інна Кабула та Лариса Олійник) інсценували веселу підготовку до Великодня в українському селі. Вони розповіли присутнім легенди про старовинне мистецтво розпису яєць та чому на Пасху прийнято дарувати один одному яйця, чим відрізняється писанка від крашанки, який орнамент  наносять на писанку...


Діти дізналися, що в  місті  Коломия створено музей української писанки, а в Канаді є пам’ятник – писанка величиною у триповерховий будинок. Також Дід з Бабою продемонстрували юним читачам 
вміст Великоднього кошика.

Родзинкою свята стала музично-поетична композиція «Великодні свята» у виконанні учнів БЗШ №11.



Начальник відділу культури і туризму Юлія Ковальська, директор ЦБС Раїса Григоренко та голова Білоцерківської міської спілки художників Анатолій Кирилюк вручили переможцям виставки-конкурсу дипломи і подарунки  від депутатів Білоцерківської міської ради Ігоря  Гейло та Вадима Кошеля й централізованої бібліотечної системи.


Запрошуємо усіх бажаючих відвідати виставку писанок й помилуватися візерунками Великодня-2016!

Виставка працюватиме до 15 травня.

Немає коментарів:

Дописати коментар