вівторок, 10 травня 2016 р.



Друзі!
До вашої уваги нові дитячі книжки  сучасних українських авторів. Читайте та насолоджуйтесь!

Вороніна Л. Таємне Товариство Боягузів, або Засіб від переляку №9: повість / Леся Вороніна. – К. : Знання, 2015. – 126 с. : іл.
Чи доводилось вам потрапляти у дивні й загадкові обставини? Ось ви біжите знайомою вулицею і раптом, провалившись крізь люк, опиняєтесь у секретному штабі Таємного Товариства Боягузів. Ваша рідна бабуся виявляється геніальною винахідницею, що створила часоліт, а Землю от-от мають захопити хижі космічні прибульці-синьоморди, які хочуть заразити людей вірусом страху. І порятунок людства залежить тільки від вас! Головне — зуміти здолати свій страх, і тоді найпотужніша зброя перетвориться на порох, а підступні космічні завойовники стануть безпорадними. Адже кінець-кінцем ви здобудете універсальний "ЗАСІБ ВІД ПЕРЕЛЯКУ № 9".
Вороніна Л. Таємне Товариство Брехунів / Леся Вороніна. – К. : Знання, 2015. – 135 с. : іл.
Що б ви зробили, якби довідались, що на Землю має прибути десант космічних піратів-синьомордів? Мабуть, знизали б плечима й вирішили, що це дурний жарт. Та, виявляється, загроза цілком серйозна, адже синьоморди мають на нашій планеті своїх агентів, котрі вже підготували вторгнення космічних завойовників. І лише Клим Джура та його вірні друзі можуть врятувати людство від страшної катастрофи. Але для цього треба проникнути у підземний саркофаг, розгадати таємницю давніх єгипетських богів і оживити Сонячного Сфінкса.
Прочитавши фантастичну повість Лесі Ворониної “Таємне Товариство Брехунів”, ви дізнаєтесь, чи пощастить нашим героям знешкодити підступних прибульців, провівши небезпечну операцію ПАСТКА ДЛЯ СИНЬОМОРДА.
Гутовська-Адамчик М. Дівчата з 13-ї вулиці / Малгожата Гутовська-Адамчик. – Л. : Урбіно, 2015. – 233 с.
Ви ще не читали такої відвертої, правдивої та проникливої книжки, де з надзвичайним розумінням описуються проблеми чотирнадцятирічних!
Вічно похмура Агата, легковажна Клаудія й старанна відмінниця Зося — однокласниці, але не подруги. Занадто вони різні! Та несподівано доля зводить дівчат разом. Вони отримують незвичайне завдання — читати вголос їхній однолітці Магді, яка лежить у комі після нещасного випадку. Вражена Агата розуміє, що ця дівчина і є таємничою незнайомкою, яка віднедавна постійно їй снилася! Своїми здогадами вона ділиться із Клаудією та Зосею. Тепер у них є спільна мрія: Магда мусить прокинутися…

Дерманський С. Танок чугайстра : казка / Сашко Дерманський . – Вінниця: Видавництво «Теза», 2012. – 155 с. : іл.
З перших сторінок ця книга вас захопить. Троє дітей  Лілія, Василько та Іванко стають випадковими свідками неймовірних чудасій. Злий сусід прокляв хлопця, що закохався у його доньку, та перетворив його на чугайстра, а дівчина стала хижою Нявкою, яка, топлячи в болотах або скидаючи людей у прірви, перетворює їх на Нявок. Діти, маючи чуйні й співчутливі серця, вирішили врятувати Чугайстра. Нагода випадає купальської ночі, коли всього на кілька митей зацвітає папороть, межа між світом людей і світом духів стає примарною і ті, що опинилися по той бік нашої реальності, дістають, нарешті, шанс повернутися назад… Хоча, коли серце стукоче, мов навіжене, кров холоне в жилах, а молитви забуваються, не встигши зірватися з уст, дуже непросто опанувати себе і здійснити задумане..

Дерманський С. Царство Яблукарство : повість / Сашко Дерманський . – Вінниця: Видавництво «Теза», 2015. – 184 с.
Повість «Царство Яблукарство» сповнена фантастичних і реальних подій. За яскравими пригодами семикласника Натана і його друга Тимка криється символічна історія дивовижної країни, в якій люди колись жили у злагоді та добрі, але поступово зчервивіли, і край їхній став Царством Черв’якарством.
Урятувати від зчервивіння не лише казковий світ царства, але й реальний, земний непросто, але виявляється, під силу Натанові та його друзям. Для цього слід розгадати абсолютно незрозуміле, на перший погляд, пророцтво, а ще – переконатися, що старенька яблунька на бабусиному подвір’ї справді надзвичайна, а її плоди мають чарівну силу…
Кеннет Г. Вітер у вербах: повість / Грехем Кеннет . – Тернопіль : Богдан, 2015. – 348 с.
Це історія дружби, що виникла між Кротом та іншими мешканцями лісу. Нічого особливо героїчного з ними не відбувається. Це просто життя, таке ж, як у людей: автор фокусує увагу на дрібницях, дорогих серцю моментах, що зазвичай проходять фоном повз свідомість. Дуже докладно описані характери героїв,  їх відчуття. Порятунок житла містера Жаббса з лап загарбників – це не порятунок світу, але для невеликих звіряток це цілком собі велике звершення. Ну і, зрозуміло, дружба перемагає всі складнощі: навіть надуте і чванливе жабеня починає виправлятися після того, як друзі так сильно допомогли йому.

Немає коментарів:

Дописати коментар