понеділок, 26 вересня 2016 р.

День дублера «Дивовижна професія»



26 вересня центральна бібліотека для дітей відкрила "секретні” кімнати та потаємні куточки для своїх користувачів.
З нагоди Всеукраїнського Дня бібліотек, 
який відзначається 30 вересня, у книгозбірні відбувся 
День дублера.


Аліна Кириченко, Саміра Карімова, Ліза Гоц і Яніна Пелих, розпочавши свій читацький шлях ще молодшими школярами та беручи активну участь у багатьох масових заходах, цього дня познайомилися з особливостями професії бібліотекаря. На думку юних дублерів, креативність, ввічливість, чуйність і доброта – головні якості, якими повинен володіти сучасний бібліотекар поряд з професійними навичками та відмінним знанням літератури.

Для дівчат це був особливий, хвилюючий день. Юні бібліотекарі дуже відповідально поставилися до своїх обов’язків, спробували себе в різних видах діяльності. Школярки обслуговували читачів, заповнювали облікові форми, вчилися розставляти літературу, впевнено рекомендували одноліткам цікаві книги та періодичні видання, відчуваючи себе справжніми господинями за бібліотечною кафедрою. Поруч з кожним дублером знаходився бібліотекар-консультант.


Ті, хто прийшов в цей день в бібліотеку, були приємно здивовані, побачивши за бібліотечною кафедрою підлітків.

 Наприкінці дня юні бібліотекарі зібралися за круглим столом, щоб обговорити події дня і поділитися враженнями. 
 Напередодні чудового свята, Всеукраїнського дня бібліотек, ключовою темою для обговорення стали радощі та складнощі роботи бібліотекаря - однієї з найдавніших професій. 
 Помічники-ентузіасти виявили бажання взяти участь у Дні дублера в наступному році. Ми дуже сподіваємося, що ця акція залишиться в пам'яті багатьох юних «героїв дня» і вплине на майбутній вибір професії.

Немає коментарів:

Дописати коментар