понеділок, 13 березня 2023 р.

Найпопулярніша пісня в Україні

         10 березня – День державного гімну України, одного з головних символів держави поряд із прапором і гербом. Саме цього дня у 1865 році в польському місті Перемишль на Шевченкових роковинах уперше прозвучав твір композитора Михайла Вербицького на слова поета Павла Чубинського.

Такими словами розпочала годину пізнання «Найпопулярніша пісня в Україні» бібліотекар ЦДБ Антоніна Даценко. Читачі бібліотеки дізналися про першу публікацію вірша Павла Чубинського (1863 рік) та першу публікацію нот (1865 рік. ), про набуття теперішнього гімну статусу державного.

          Антоніна Борисівна звернула увагу присутніх на те, що в умовах повномасштабної війни в Україні гімн набув особливого статусу, це пісня, яка піднімає дух бійців, веде їх до перемоги, надихає весь український народ.

Учениці 8-Г класу БСШ № 12 Гудик Оксана та Зайцева Мар’яна прочитали вірші Н.Поклада «Гімн» та О.Олеся «Пісня».

         Щоб закріпити знання про найголовнішу пісню України восьмикласники розгадали кросворд, в якому ключовим словом було слово ГІМН.

          Гімн «Ще не вмерла України і слава і воля…», створений Чубинським та Вербицьким, звучить сьогодні могутньо й гордо – як символ невмирущої сили народу, котрий обрав шлях свободи та незалежності.

Немає коментарів:

Дописати коментар