середу, 29 березня 2023 р.

День казки «Казкарів побільше знай, казочки ти їх читай»

         Чи можливо знайти людину, яка б не любила казкові історії? Мабуть, ні! Тому не дивно, що День казки «Казкарів побільше знай, казочки ти їх читай», проведений 28 березня в ЦДБ у рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання, викликав неабиякий інтерес у юних читачів.

         Цього дня дітлахам була представлена яскрава книжкова виставка «Казкове перехрестя», запропоновані різноманітні конкурси та казкові вікторини.

Бібліотекарка  Антоніна Даценко познайомила відвідувачів книгозбірні з кращими книгами, збірками казок, які є в фонді бібліотеки. Коротко розповіла про їх авторів, як вже відомих та й знаних: Андерсена, Шарля Перро, братів Грімм, Лесю Українку, Івана Франка, так  і про сучасних –  Лесю Воронину, Івана Андрусяка, Сашка Дерманського, Галину Ткачук та інших.

        Учасники заходу з завзяттям брали участь у всіх бібліотечних дійствах: відповідали за запитання казкових вікторин «Відгадай казку за початком», «Герої казок в загадках», «Вгадай, хто я і звідки?», доповнювали відсутні частини імен літературних героїв, брали участь у конкурсі на кращого знавця чарівних предметів з казок народів світу, складали пазли ілюстрацій улюблених казкових історій.





       
Діти з задоволенням здійснили екскурсію Кімнатою Казок та переглянули лялькову виставу «Казка вчить, як у світі жити».


         
Протягом дня в бібліотеці панувала казкова атмосфера. І бібліотекарі, і маленькі читайлики ще раз переконались: казка не тільки розважає та звеселяє, а й повчає! Читаймо казки!

Немає коментарів:

Дописати коментар