вівторок, 21 березня 2023 р.

День нової книги «Будьмо знайомі!»

          21 березня в центральній  бібліотеці для дітей відбувся День нової книги «Будьмо знайомі!», який пройшов під гаслом: «Читайте найновіше, цікаве та корисне разом з нами».   

Протягом дня працівники ЦДБ знайомили користувачів з новинками літератури, які експонувалися на книжкових виставках «Нові книги — нові відкриття»,  «Читайте новинки», «Будьмо знайомі! Новий автор».


     
  До бібліофрешу «Літературні обновки — хіти сезону»  — дегустації  новинок на абонементі запросила користувачів бібліотекарка Валентина Голубенкова. Впродовж дня  пані Валентина популяризувала відвідувачам нову сучасну дитячу та підліткову літературу, твори українських і зарубіжних письменників. Під час спілкування читачі мали змогу відкрити для себе нові імена письменників та їхні твори : Криса Грабенштайна «Втеча з бібліотеки містера Лімончелло», Тонке Драгта «Лист до короля», Адамса Стовера «Король Куу. Прокляття золота мумії», Антьє Ціллат «Флечер. Брехуни, гайда сюди!», Наталі Депортер «Велика книга гарних манер» та інших. Читачів зацікавив американський письменник Макс Бральє і серія його книжок «Останні підліткі на Землі», що стали бестселерами.





        

Бібліотекарка Тетяна Бєлєнька презентувала книжкову виставку «Книжкове перехрестя» за розділами: «Чомучкине», «Пізнавальне», «Героїчне», «Навчальне», «Фантастичне», «Пригодницьке», «Романтичне», «Детективне», «Загадкове», «Моторошне». Новинки, представлені на виставці, допомагають пізнавати світ, відкривати щось нове для себе. Дівчаток і хлопчиків середнього та старшого віку особливо зацікавили книжки, поради яких допомагають впоратися з усіма проблемами підліткового віку —  періоду в житті, коли відбувається статеве дозрівання та дорослішання. Це книги  Франсуази Буше «Книжка, яка нарешті пояснить тобі геть усе про дівчаток і хлопчиків (більше жодних таємниць)», Ніни Брокман , Еллен Сантеккен Дав «Книга для дівчат. Посібник зі статевого дозрівання від Еллен та Ніни», Фелісіти Брукс «Я дорослішаю. Книжка для дівчат», Алекса Фріта «Я дорослішаю. Книжка для хлопців», Філа Вілкінсона «Як я дорослішаю. Посібник для хлопців», науково-популярне видання «Хлопець на всі 100%» за редакцією Євгена Житника.




        
Дітям молодшого шкільного віку порадили прочитати книжки з book-скриньки «Новинки-цікавинки - літературні смаколики» , де кожен маленький книголюб знайшов  для себе щось цікаве: енциклопедії, казкові історії, пригоди, детективи. Огляд «Енциклопедії для малюків» познайомив читайликів з найяскравішими зірками, таємничою Сонячною системою та усіма куточками земної кулі, Чумацьким шляхом, з неймовірним і неосяжним світом природи — від найменших жуків, листочків та насінин до велетенських тварин і височенних дерев.

Запрошуємо читачів до книгозбірні,  сподіваємося, що ви знайдете для себе багато цікавої літератури, яка вам сподобається, скрасить дозвілля, подарує масу позитивних емоцій, принесе вам хвилини задоволення  при її читанні. Нові  книжки вже чекають на вас!

Немає коментарів:

Дописати коментар