вівторок, 22 листопада 2016 р.

Революція людської гідності



Слово «Майдан» сьогодні знають напевне в усіх країнах світу.

Майдан – це прагнення українців жити за європейськими стандартами. І за це прагнення Україна заплатила сотнею людських життів та кількома сотнями покалічених доль. Страшна ціна.
«Революція людської гідності» ­– саме так назвали у засобах масової інформації буремні дні боротьби народу проти злочинної влади, що тривала впродовж усіх зимових місяців 2013-2014 рр. та призвела до повалення тоталітарного режиму. Ця революція була не лише за людську, а й за національну гідність.

До Дня Гідності та Свободи в центральній бібліотеці для дітей відбулася низка заходів для користувачів різних вікових категорій.

Першокласників БЗШ №11 бібліотекарі Людмила Романович та Лариса Олійник запросили до патріотичних читань «Гідність, відвага, сила духу».
 Прослухавши «Казку про Майдан» Христини Лукащук, малюки по-своєму, по-дитячому обговорювали драматичні події трирічної давнини, які пережила наша країна, відстоюючи прагнення людей жити в оновленому суспільстві. Щирі слова, які лунали з дитячих вуст, розчулили і вчителів, і бібліотекарів, і батьків.

 П’ятикласники та шестикласники БЗШ №11 стали учасниками актуальної розмови «Народ цей не перемогти...». 
 Ведуча заходу Інна Кабула розповіла про доленосні події в Україні початку XXI століття, що перевернули свідомість українців; про патріотизм і мужність громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору. Кадри кривавої розправи над мирними демонстрантами, користувачі змогли побачити в документальному фільмі «Євромайдан. Революція гідності. Повна хроніка».

 Нікого з присутніх не залишила байдужим поетична хвилинка «Поезія, народжена Майданом». Під час декламації віршів, присвячених загиблим Героям України, на очах дітей блищали сльози, а читальну залу оповила тиша. Тиша, в якій відчувалися біль, смуток і скорбота.Тиша, що стала символічною хвилиною мовчання за подвиг 
Героїв Небесної сотні.
 Як і під час будь-якого заходу, читачі мали змогу переглянути літературу, представлену на книжковій виставці-ілюстрації «Плакало небо, а люди ридали», та ознайомитися з творами, що відображають події на Майдані під час Революції Гідності.

Немає коментарів:

Дописати коментар