вівторок, 11 липня 2017 р.

11 липня в календарі: це цікаво знати



11 липня — свято всіх ласунів — 
Всесвітній день шоколаду. 
Це свято вигадали французи в 1995 році, а зараз їх ініціативу підтримують любителі цих ласощів у багатьох країнах світу.
Шоколад — чарівний смаколик, що майя та ацтеки подарували світові, і дещо значно більше, ніж просто кондитерський виріб, адже він тішить, зігріває, надихає, наснажує, позбавляє суму і навіть лікує. Гіркий чи молочний, з горіхами чи родзинками, цедрою чи прянощами, у плитках, цукерках, печивках або й в запашному гарячому напої. В кав’ярні, в мандрівці, на роботі, в компанії друзів, на романтичному побаченні чи на самоті.
 
Шоколад — це завжди хороша ідея. Навіть коли йдеться про книжки, адже в світі так багато історій із шоколадним присмаком. Тож, давайте влаштуємо 
невеличку книжково-шоколадну дегустацію!

Ягелло Й. Шоколад із чилі / Йоанна Ягелло. – Л.: Урбіно, 2016. - 287 с.
Вам доводилося куштувати шоколад із чилі, де солодкий смак поєднується з гіркотою? Саме його нагадує життя 17-річної Лінки, яка щойно вступила до омріяного ліцею. Вона відшукала давно втрачену сестру й нарешті розібралася у своїх почуттях до Адріана. Здається, перед нею чудове майбутнє. Проте не все так рожево. На навчання Лінці доведеться заробляти, мама не в стані сплатити за дорогий приватний ліцей, стосунки із сестрою теж не завжди ідеальні. Крім того, коханий їде навчатися до Лондона, а це означає кількамісячну розлуку. Лінка живе в очікування Різдва, бо тоді Адріан має приїхати до Польщі. Проте на неї чекає неприємний сюрприз. Що ж, може, кохання не завжди мусить бути солодким, як молочний шоколад? Може, воно нагадує шоколад із чилі?
Дал Р. Чарлі і шоколадна фабрика / Роальд Дал. – К.: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2013. – 239 с.
Казкова повість Роальда Дала про доброго хлопчика Чарлі та його пригоди на чарівній фабриці ексцентричного кондитера містера Вонки була написана більше півстоліття тому, але дотепер захоплює маленьких і дорослих читачів. Секрет — у захопливій фентезійної  розповіді, де шоколадна фабрика схожа на Дивокрай із власними мешканцями і вигадливою, а подекуди й небезпечною, атмосферою, у непересічному гуморі, актуальних і влучних збірних образах і, зрештою, у смачнющому шоколадному настрої, який потішить всіх ласунчиків.

https://www.youtube.com/watch?v=lR9I_SMdTDM 



                   

Немає коментарів:

Дописати коментар