четвер, 6 липня 2017 р.

Святкуємо Івана Купала



Відсвяткувати Івана Купала – прекрасний привід чудово провести час. Як народне свято, день Івана Купала відзначають з багатьма своєрідними обрядами та піснями. З далекої давнини збереглися ці купальські звичаї.

За легендою, купальська ніч сповнена цілющими та магічними властивостями. У цей час відбуваються різні дива: квіти та трави набувають магічної сили, земля відкриває свої скарби, сонечко спускається з неба, щоб викупатись у річці, а опівночі вогнистим цвітом розквітає папороть – хто знайде той цвіт, той здобуде багатство та здоров’я, зрозуміє мову звірів та птахів.

«Чарівна ніч» – таку назву мала вистава з елементами фольклору та народних ігор, яка відбулася 6 липня в центральній бібліотеці для дітей.


Цю фантастичну історію, навіяну українськими легендами і переказами про чарівну квітку папороті, яка розквітає в ніч на Івана Купала, написала школярка з Білої Церкви Марія Шевченко шість років тому, у дев’ятирічному віці. Дівчинка цікаво й по-сучасному розтлумачила купальські легенди.


Юні актори зразкового лялькового театру «Фантазія» ЦДТ «Соняшник» (керівники Катерина Громадська, Ірина Сесьомко) відтворили театралізоване дійство за мотивами її твору. Увазі маленьких глядачів лялькарі запропонували захоплюючу виставу з такими містичними персонажами як Русалки, Водяник, Лісовик, Мавка, Потерчата та звичайними дівчатками Олесею та Марійкою і хлопчиком Михайликом. Читайлики із задоволенням стежили за героями та розвитком сюжету.





А потім всі учасники заходу разом із працівниками ЦДБ долучились до традиційного обрядового дійства, такого цікавого та самобутнього: співали пісень, танцювали, водили хороводи.




Гарний настрій та чудові враження отримали малеча та вихователі дитячого садка №32 «Незабудка».


Немає коментарів:

Дописати коментар