вівторок, 4 липня 2017 р.





Кокотюха А. Гімназист і Чорна Рука: пригодницько-детективна повість / Андрій Кокотюха. – К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2016. – 224 с.: іл.
У першій зразковій гімназії все зразкове – окрім учнів. Про гріхи кожного знає лиховісний незнайомець, який називає себе Чорною Рукою. Саме через погрози Чорної Руки починаються небезпечні пригоди звичайного київського гімназиста Юрка Туряниці. Волею долі лише Чорна Рука знає, хто скоїв убивство, в якому звинувачують українського воїна-добровольця.
І восьмикласник іде по сліду, як справжній детектив. Разом з київським гімназистом та його друзями ви потрапите в моторошні покинуті будинки, старі київські двори та лігва озброєних бандитів. Поруч із Юрком – простакуватий і мудрий приватний детектив Назар Шпиг, котрий дуже любить змінювати зовнішність, та кумедний Джентльмен на чотирьох лапах...

Лань О. Бурдебач / Олена Лань. – Львів: Апріорі, 2012. – 156 с.
Бурдебач - це казка про пригоди звичайного маленького хлопчика серед мавок і нявок, чугайстерів і перевертнів, русалок і домовиків, польовиків і блудів... Загалом, усіх тих, в кого вірили стародавні слов’яни. І усіх тих, хто досі спокійнісінько живе поруч з нами.

Малетич Н. Щоденник Ельфа / Наталка Малетич. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2016. – 176 с.
Всі діти – ельфи. Принаймні такими вони народжуються. А коли починається їхнє школярське життя тут вже прозорі крила мають набути сили, аби політ вирізнявся прикметами висоти, переможності, товариської підтримки й звичайного порозуміння з колишніми ельфами – батьками. Герої оповідань Наталки Малетич ходять вулицями різних міст і вчаться в різних школах, і вподобання у них неоднакові, та все ж вони багато в чому схожі, коли прагнуть самостійності у вчинках чи втрапляють у халепу. І навіть якщо ви не вважаєте себе ельфом, книга все одно про вас.
Мардус О. Ключ до книги скрижалей: повість / Оксана Мардус. – К. : Фонтан казок, 2016. – 128 с. : іл. – (Серія «Книжка про мене»).
Ця книжка — історично-пригодницький детектив, у героях якого впізнає себе кожен підліток, якому цікаво розкрити джерела свого роду. Тут кмітливі школярі розслідують таємниці життя славетного будівничого Якима Погребняка, який на замовлення запорозьких козаків звів унікальний бароковий храм без жодного цвяха. Карколомний сюжет зі справжнім привидом, таємничим підземеллям, дивовижною книгою скрижалей і розколотою кахлею, яку треба відновити, щоб зняти давнє родове прокляття…

Немає коментарів:

Дописати коментар