понеділок, 13 листопада 2017 р.

Літературна п'ятниця "Слова, що розростаються в мені"




 75 річчю від дня народження Віктора Грабовського поета, літературознавця, перекладача, дослідника українського етносу, працівники ЦДБ присвятили літературну п’ятницю «Слова, що розростаються в мені», учасниками якої стали учні 5-А класу БЗШ№11 (кл. керівник Тетяна Нужна).

 Антоніна Даценко розповіла  про  життєвий та творчий шлях письменника від кореспондента багатотиражки до головного редактора газети «Літературна Україна».

  Бібліотекар ознайомила п’ятикласників із книгами, які  вірно та чесно служать читачеві. Із розповіді пані Антоніни діти дізнались, що Віктор Грабовський – автор поетичних збірок «Конари», «Дерево слова», «Острів милосердя», «Пісня збирача нектару», «Вербна неділя» та інших. В своїх віршованих рядках поет оспівує любов до рідного краю, материнської мови, розкриває призначення людини на землі – творити добро, віддавати себе людям. Творчість митця належно оцінена Всеукраїнськими преміями ім. Володимира Сосюри (2006), ім. Івана Огієнка (2012), міжнародною літературною премією ім. Дмитра Нитченка (2008), почесним званням заслужений діяч мистецтв України (2007).

 У програмі заходу прозвучали вірші автора у виконані юних читців-декламаторів Анастасії Онопрійчук та Павла Івахненко. Присутні в аудиторії були в захваті від поетичних рядків «Пісня вільних дерев», які прозвучалим у виконанні вчительки української мови і літератури Лілії Анатоліївни Спринчак.
   



Книжкова виставка «І квітне слово подивом зігріте» розкрила учням багатогранність  творчості письменника.

Немає коментарів:

Дописати коментар