пʼятницю, 10 листопада 2017 р.


До Дня української писемності та мови працівники ЦДБ підготували та провели низку заходів.

Першокласникам БЗШ № 11(класовод Поліщук Н.І.) запропонували літературну мозаїку «Причасти мене розмовою українською мовою». Разом з бібліотекарем Людмилою Романович читачі вчилися не тільки гарно й чітко читати рідною мовою, але й образно висловлювати свою думку, правильно будувати речення та вживати багато різноманітних слів у своїй мові. Маленькі мовознавці взяли активну участь в пізнавальних іграх-конкурсах «Побудуй правильно слово», «Знайди приховане», «Читання анограм», «Зміни значення слова»,  «Поліфонія» та літературній вікторині «З якої я казки?».

П’ятикласники БЗШ№4 (кл. кер. Дубовицька Н.) здійснили подорож «В історію мови». 

Про витоки писемності із часів Нестора Літописця та братів-просвітителів Кирила і Мефодія та про значення рідної мови в житті людини та суспільства вела розмову з користувачами-підлітками бібліотекар Галина Бондар, яка ознайомила їх із цікавими історичними фактами з мовознавства. Дуже зацікавила школярів інформаційна мозаїка «Круто говоримо» про останні мовні фішки молодіжного сленгу та нагадала про те, де вони можуть їх використовувати.


Юні шанувальники української мови із задоволенням декламували віршовані рядки, взявши участь у поетичному струмочку «Мови голос чарівний», а присутні на заході, затамувавши подих, слухали своїх однокласників, бо у віршах виражалися такі близькі всім почуття, такі святі поняття: мати і батько, рідна хата і рідний край, друзі… Зерна гордості за рідну мову невимушено лягали у душі підростаючого покоління.



Для різних категорій користувачів протягом дня в книгозбірні  проводилася презентація книжкової виставки 
«У моєї мови очі волошкові», біля якої  активні читачі  дитячої бібліотеки відкривали своїм одноліткам красу української мови та мудрість наших предків у легендах, прислів’ях, приказках, загадках, віршах.


Немає коментарів:

Дописати коментар