середу, 22 листопада 2017 р.

Турнір знавців-екологів «Екопрофесори»



В наш час здається всі розуміють, що таке екологія, та чи не на кожному кроці можна побачити сліди недбальства, бездумності, варварства людини: у найчарівніших куточках природи – купи сміття, понівечені кущі, витолочені квіти, зрубані дерева. Бездумно нищити зелене багатство – це те саме, що рубати гілку, на якій сидиш.
Саме проблемам екології працівники центральної бібліотеки для дітей присвятили турнір знавців-екологів «Екопрофесори», який відбувся 22 листопада під гаслом 
«Ми всі господарі природи, тож бережімо її вроду».


На початку заходу бібліотекар Антоніна Даценко розкрила читачам значення слова «природа» та розповіла про найгостріші проблеми екології й охорони навколишнього середовища.

 Учасники турніру, учні 5-Г класу БЗШ №11 (кл. керівник Лілія Спринчак), розділились на 2 команди – «Водограй» та «Чорнобривці» й активно змагалися в конкурсах: «ЕкоАБВГДейка», «Запитання – відповідь», «Далі… Далі», «Заморочки з бочки», «Гонка за лідером», «Буває – не буває», «Екологічний словник», «Народні порівняння про природу», «Перевтілення», «Анаграми»; демонстрували свої знання про птахів, звірів і дерева.



Екознавці згадували пісні, літературні твори про природу. Викликав зацікавленість конкурс «Птахи знайомі та незнайомі», в якому п’ятикласники відгадували різних птахів за звуками голосів.

Родзинкою заходу став конкурс екологічної листівки під назвою «Небрудни криниці, бо схочеш водиці».



Команди впевнено пройшли всі випробування. З рахунком 43: 41 перемогла команда «Чорнобривці», гравці якої отримали почесне звання «Екопрофесори».


 Захід сприяв вихованню у підлітків екологічної культури та формуванню екологічного світогляду

Немає коментарів:

Дописати коментар