пʼятницю, 17 травня 2019 р.

Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся


17 травня центральна бібліотека для дітей запросила п’ятикласників на європейські перегони «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся», щоб відзначити День Європи.

Мандрівка Європою мала зупинки: «Географічна», «Кулінарна», «Інтелектуальна», «Літературна».

На початку заходу підлітки здійснили відеоподорожі «Як виник Європейський Союз?» та  «Парад країн Європи»,  дізналися історію створення ЄС, отримали багато цікавої інформації про європейські країни, познайомились із Гімном ЄС та гучно підспівували співакам з екрану.


Ведуча заходу Інна Кабула запропонувала читачам  безліч цікавих фактів про такі країни як: Франція, Німеччина, Італія, Велика Британія, Швейцарія, Ісландія, презентувала дві нові дитячі книжки Надійки Гербіш «Мандрівки з чарівним Атласом. Венеція», «Мандрівки з чарівним Атласом. Гринвіч» та книгу Петра Мельника «Дивовижна подорож Соні й Асі до Скандинавії».
 Знайомлячись з історією, культурою, традиціями Європи, школярі взяли участь в грі «Відгадай країну», відповідали на запитання географічної вікторини «Чи знаєш ти Європу?», впізнавали літературних героїв із казок європейських країн за описом.



Увазі читачів були представлені книжкова виставка «Цікаві факти про Європу» та викладка літератури «Казки країн Європи».

Під гаслом «Україна ‒ це Європа!» учасники заходу провели флешмоб. Діти подарували мешканцям мікрорайону символічні сердечка із побажаннями миру і злагоди у взаєморозумінні між Україною та країнами Європи, які нагадали білоцерківцям, що День Європи відзначається в Україні в третю суботу травня.



  
Захід був спрямований на популяризацію європейських демократичних цінностей та європейської інтеграції серед читачів, формування “європейської свідомості” та відчуття “громадянина Європи”, усвідомлення серед молодих українців своєї приналежності до Європи

Немає коментарів:

Дописати коментар