середу, 8 травня 2019 р.

І розквітають маки у серцях


 8-9 травня світ вшановує тих, хто загинув на  фронтах Другої Світової війни та під час бомбардувань мирних міст, побував у полоні, концтаборах чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття,  і тих, хто вижив, пройшовши через усі кола пекла війни.

З нагоди Дня пам’яті та примирення та 74-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні працівники центральної бібліотеки для дітей провели патріотичну годину 
«І розквітають маки у серцях», яка відбулася в БЗШ №4.
 Учні 4-Г класу (класовод Т.В.Дроздовська) прослухали інформацію про Другу світову війну (1939-1945). Переглядаючи відеосюжет «Історія гідності: Друга світова війна», читачі познайомилися з історичною хронологією подій, що відбувалися на території України.



В ході заходу члени читацької агенції реклами «Чародії» провели літературну акцію «Читаймо книги про війну – це подарунок наш на свято Перемоги». Поезії, присвячені подіям воєнних днів у виконанні Марії Діденко, Ангеліни Мазур, Вікторії Мокрицької та Ангеліни Шубіної, допомогли юним читачам усвідомити велич подвигу українців.


Символом Дня пам’яті та примирення з 2014 року є червоний мак, графічне зображення якого з одного боку уособлює квітку, з іншого – кривавий слід від кулі. Саме тому бібліотекарі запропонували учасникам заходу взяти участь у майстер-класі з виготовлення червоних маків.


Майстер клас супроводжувався патріотичними піснями, адже пісня завжди налаштовувала на добрі починання та перемогу.



Виготовлені маки діти подарують своїм близьким і знайомим, тим самим віддавши шану героям і вшановуючи пам’ять жертв війни. 


Немає коментарів:

Дописати коментар