понеділок, 29 липня 2019 р.

30 липня в календарі: це цікаво знати


30 липня світова спільнота відзначає Всесвітній день протидії торгівлі людьми, що був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 2013 році.


За оцінкою Міжнародної організації праці, жертвами примусової праці є 21 млн. людей, серед яких найбільше жінок і дітей (71%).

Торгівля людьми є високодохідною і фактично безпечною сферою діяльності транснаціональних злочинних організацій, здійснюється в багатьох формах і не знає кордонів.  Щорічний світовий прибуток кримінального сектору в цій сфері діяльності становить від 5 до 7 мільярдів доларів.

За період з 1991 року в Україні за даними Міжнародної організації з міграції від торгівлі людьми постраждало понад 230 000 українців. Чверть дітей, які постраждали від торгівлі людьми в Україні, були примушені жебракувати. Це означає, що зібраних пожертв діти не отримують, дітей можуть бити, залякувати та змушувати просити гроші, які насправді йдуть до кишені злочинців.

В сьогоднішніх умовах Україна є не тільки країною постачання або транзиту жертв торгівлі людьми, а й країною призначення з високими ризиками внутрішньої експлуатації. Воєнний конфлікт на Сході України сприяє поширенню торгівлі людьми в різних її формах.

Постраждалими від цього злочину можуть стати і жінки, і чоловіки, і діти, які потерпають від його різноманітних форм. Складна економічна ситуація в Україні, високий рівень безробіття, недосконалість законодавства та правова необізнаність громадян є основними умовами, що сприяють цьому явищу.

За даними Групи експертів Ради Європи з питань боротьби з торгівлею людьми (ҐРЕТА) в Україні відбувається значне зростання кількості випадків торгівлі людьми з метою трудової експлуатації, починаючи з 2010 року. Серед постраждалих від торгівлі людьми збільшується кількість осіб чоловічої статі, значною залишається кількість неповнолітніх.

Поширена серед іншого й торгівля людьми з метою використання жертв торгівлі як донорів для трансплантації органів і тканин, а також для некомерційного рабства в таких формах як примусове заміжжя, примусова вагітність, фіктивне вдочеріння (усиновлення). Також для України залишається актуальною проблема сексуальної експлуатації дітей.

Історії постраждалих
http://stoptrafficking.org/uk/content/%D1%96%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%96%D1%97-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%85

Немає коментарів:

Дописати коментар