вівторок, 16 липня 2019 р.

Давайте знайомитись:Крессида Ковелл – британська дитяча письменниця.



Авторка  відома своєю серією «Як приборкати дракона», за мотивами якої було знято мультфільми «Як приборкати дракона» і «Як приборкати дракона 2» та серіал «Дракони».

Ковелл К. Як приручити дракона. Книга 1 : повість / Крессида Ковелл. – К. : Рідна мова, 2017. – 224 с.
Ви, може, не знаєте, та колись кожен вікінг мав власного дракона. Інші народи приручали собак, коней, буйволів... А вікінги — драконів. Однак юний вікінг спершу мусив упіймати собі дракона. Це було непросто. Потім — приручити його, а це ще складніше. Усе разом називають випробуванням драконячим вихованням. Того, хто його не пройде, виганяють із племені.
Коли Гиккус, геть не кремезний юнак, син вождя племені патлатих розбишак з острова Лобур, вирушив на лови свого дракона, він не сподівався, що пройти випробування буде легко. Проте навіть не підозрював, що йому з дракончиком Беззубком судилося стати героями!
Ковелл К. Як приручити дракона. Як стати піратом. Книга 2 : повість / Крессида Ковелл. – К. : Рідна мова, 2017. – 224 с.
Читаючи книгу, ви переконаєтеся, що бути вікінгом справді нелегко. Адже справжній вікінг має не тільки приручити і вимуштрувати дракона, а й опанувати ремесло пірата. Серед патлатих розбишак було чимало відважних піратів. Та найзнаменитіший серед них — Страхун Злобородий, прапрадід Гиккуса Страхітного Окуня ІІІ (Третього). А тепер уявіть, що ви натрапили на слід незліченних скарбів Страхуна Злобородого. Хіба напис «НЕ ВІДКРИВАТИ!» вас зупинить?! Проте Гіккуса цей напис нажахав. Хлопцю здалося, що станеться лихо. Та в племені ніхто його не почув. Тож патлаті розбишаки знову вскочили в халепу, а рятувати всіх довелося Гіккусові. Усіх і себе! Усе-таки це нелегко — бути героєм-вікінгом.
Ковелл К. Як приручити дракона. Як розмовляти по-драконському. Книга 3 : повість / Крессида Ковелл. – К. : Рідна мова, 2017. – 224 с.
Гиккус Страхітний Окунь III просто зобов'язаний стати героєм. Адже він, по-перше, вікінг, а вони — всі герої, а, по-друге, — син ВОЖДЯ ПЛЕМЕНІ ПАТЛАТИХ РОЗБИШАК, тож тут уже ніяк не можна дати маху. Проте Гіккусові завжди краще вдавалося мізкувати, ніж працювати м'язами. Придумати хитромудрий, але ризикований ПЛАН і всіх врятувати — це будь ласка. А ось із найпростішим завданням з абордажу у відкритому морі він не впорався. Спершу вони з Риболапом заблукали (хоча вікінги не можуть заблукати, це відомо всім!). І замість рибальського човна миролюбиків хлопці мало не взяли на абордаж римський бойовий корабель. А потім і зовсім потрапили в полон до римлян. Ось тут і настав час придумати черговий хитромудрий план, урятувати друзів і запобігти війні між племенами вікінгів.

Немає коментарів:

Дописати коментар