середу, 17 липня 2019 р.

Нове покоління обирає…


Сучасна дитяча періодика  – це цікаві історії з життя дітей та підлітків, казки, оповідання, загадки, креативні ідеї, саморобки, вікторини, ігрові завдання з призами для дітей та подарунками для батьків  і ще багато цікавого та корисного.

З метою популяризації дитячих газет та журналів серед мешканців мікрорайону Леваневського 16 липня працівники центральної бібліотеки для дітей в читальній залі open-air провели День періодики  «Нове покоління обирає…» .


Юні білоцерківці та їхні батьки, бабусі й дідусі мали змогу ближче познайомитися з фондом періодичних видань ЦДБ під час бесіди та огляду періодики «Бібліо-прес – 2019», яка експонувалася на виставці «Періодичний калейдоскоп». Тематична різнобарвність, яскравість та виразність художнього оформлення видань  для дітей  зацікавили  як юних читачів, так і дорослих.



Із розповіді бібліотекаря Антоніни Даценко користувачі дізналися, що сучасна дитяча періодика здатна замінити  навіть дитячі  енциклопедії, деякі навчальні  посібники,  адже  багато  журналів  особливу  увагу приділяють розвиткові інтелекту школяра, його творчих здібностей
.

Відвідувачі читальної зали на свіжому повітрі із захопленням подорожували сторінками різноманітних журналів: «Однокласник»,  «Крилаті», «Дзвіночок», «Жасмін», «Куля», які містять багато цікавих, пізнавальних, захоплюючих історій та оповідань про однолітків.


Підлітки зацікавилися пізнавальними журналами «Зоодруг», «Котя» та «Колосок», де можна отримати  знання з природознавства, дізнатися історії винаходів, факти про життя рослин і тварин; «Паростком» та «Барвінком», що містять твори літературних  класиків і сучасних  письменників, цікавинки про навколишній світ; «Яблунькою» та «Джмілем», які висвітлюють техніки образотворчого мистецтва, розвивальні ігри, досліди, репродукції картин, сценарії свят; «Пізнайком» та «Розумашками», призначеними для розвитку уяви, творчості, уваги, логічного мислення та мовлення.


Наймолодші читайлики із задоволенням переглядали яскраві журнали «В гостях у казки», «Веселі картинки», «Чарівна принцеса», «Малятко», залюбки відгадували кросворди та загадки з них.



Бібліотекар Ірина Вернидуб особливу увагу звернула на рубрики дитячих журналів, завдяки яким можна вивчати англійську, розгадувати ребуси, виготовляти саморобки та розмальовувати, тобто цікаво та корисно провести дозвілля.

Немає коментарів:

Дописати коментар