пʼятницю, 12 липня 2019 р.

Давайте знайомитись: Агнєшка Тишка, польська письменниця, авторка популярних творів для дітей та підлітків


 Агнєшка Тишка народилася 1968 року в місті Торунь у Польщі, закінчила факультет полоністики Варшавського університету. Окрім письменницької діяльності захоплюється також садівництвом. Агнєшка пише твори для дітей та підлітків, хоча дорослі читачі також залюбки читають її кумедні, сповнені щирих почуттів та доброго гумору книжки. Серед її творчого доробку — романи, казки, розповіді, радіоспектаклі та театральні сценарії. У 2005 році письменниця отримала престижну літературну нагороду імені Kornela Makuszyńskiego за книгу «Троянди в гаражі». Найвідомішими книжками для дітей стала серія «Зося з вулиці Котячої» — історія про веселі пригоди дівчинки Зосі та її родини.

Тишка А. Зося з вулиці Котячої. Книга 1 / Агнєшка Тишка. – Х. : Школа, 2018. – 224 с. – (Серія «Зося з вулиці котячої»).
Книги цієї серії розповідають про кумедні пригоди дівчинки Зосі та її чудернацької родини. Тут ви познайомитеся з тіткою Зосі - творчою Маліною, двома кузенами - боягузом Михасем і наївним Кшишем, їхнім собакою Байроном - старим терєром, що мав вигляд занедбаної вівці із геть непередбачуваними реакціями, а також із бабцею Зелмер і бабунею Зулею і багато з ким ще. Ви здивуєтесь із того, як Зося заклинає світ, і дізнаєтесь, що з цього виходить. А ще навчитеся всиновляти котів! Також на вас чекає багато несподіванок: конкурс на Павуче Обличчя Року, труп на сходах, танці з пралками і навіть зустріч із таким собі Безпанцировим!
Тишка А. Зося з вулиці Котячої йде по сліду. Книга 2 / Агнєшка Тишка. – Х. : Школа, 2018. – 224 с. – (Серія «Зося з вулиці котячої»).
Настання осені було б набагато приємнішим, якби не новий шкільний рік, що саме о цій порі падає на людей, як грім з ясного неба. Ніби й відомо, що початок шкільного року неминучий, але все одно це завжди шок. Принаймні для Зосі, бо тепер її життя обмежується школою та будинком. Хоча це не зовсім так. Бо в цій книзі на читачів чекає зустріч із Похмурою Пампірою, приколи на даху та інші захопливі пригоди!
Тишка А. Зося з вулиці Котячої. Книга 3 / Агнєшка Тишка. – Х. : Школа, 2017. – 224 с. - (Серія «Зося з вулиці котячої»).
Ура! Нарешті канікули! Зося зі своєю шаленою сімейкою вирушає на відпочинок до моря, де на них чекають приборкування гусей та невелике детективне розслідування. А крім того, тітка Маліна, найкраща та найвигадливіша тітка у світі, везе їх на озера, де на безлюдному острові під камінням сховані шоколадки, а у світлі місяця танцюють... справжні бородаті русалки.
Тишка А. Зося з вулиці Котячої взимку. Книга 4 / Агнєшка Тишка. – Х. : Школа, 2018. – 208 с. – (Серія «Зося з вулиці котячої»).
Нарешті у дівчинки Зосі починаються зимові канікули у навчанні... але ж не в пригодах! Ще б пак — в одному будинку довкола ялини-кривульки збирається вся її шалена сімейка та нові хатні улюбленці (серед яких і здоровезний короп Полікарп). Тут місця вистачить на всіх — сідайте зручніше та скуштуйте смачного борщику, а на ваших котиків уже чекають прянички з ароматом мишки.
Тишка А. Зося з вулиці Котячої навесні. Книга 5 / Агнєшка Тишка. – Х. : Школа, 2018. – 216 с. – (Серія «Зося з вулиці котячої»).
Нескінченна зима набридає Зосі, і разом зі своєю шаленою сімейкою вона закликає весну, обирає переможницю конкурсу МІС БАГНАРИ, зустрічає полярного, морського та пустельного БЕТМЕНІВ і найдивніших тварин у світі, що їх запросили на день народження Мані, її молодшої сестри. Можете бути певні — на Котячій, 5 нема коли нудьгувати!
Тишка А. Зося з вулиці Котячої на відпочинку. Книга 6 / Агнєшка Тишка. – Х. : Школа, 2018. – 208 с. – (Серія «Зося з вулиці котячої»).
Цього разу Зося залишає вулицю Котячу і вирушає назустріч пригодам у дитячий табір чи, точніше, у зелену школу! А пригод на неї чекає чимало — Зося купуватиме гумові чоботи для метелика, якого звуть АГМІРАЛ ПИПЕК, отримає у подарунок кролика, вивчатиме біорізноманіття на Мазурських озерах, де зустріне Нічного Койота і ПРИВИДА, скупається у ВЕЛИЧЕНЬКІЙ калюжі та врятує усіх завдяки своїй РЯТУВАЛЬНІЙ ТОРБІ!
Тишка А. Зося з вулиці Котячої та великі зміни. Книга 7 / Агнєшка Тишка. – Х. : Школа, 2019. – 192 с. – (Серія «Зося з вулиці котячої»).
Зося із Манею приголомшені, адже в них буде сестричка чи братик. Новина про немовля у всіх на слуху, хоча минуло вже кілька місяців. Все крутиться навколо ультразвукових досліджень, одяганок, ліжечок і візочків. Та й це ще не все!.. Сусіди за парканом розбудовують свій дім, що вже нагадує Колізей та затуляє білий світ, а новий директор запроваджує у школі тиранію. Але Зося має ТАЄМНИЙ ПЛАН, як з усім цим упоратись і влаштувати шкільне самоврядування!
Тишка А. Зося з вулиці Котячої в подорожі. Книга 8 / Агнєшка Тишка. – Х. : Школа, 2019. – 192 с. – (Серія «Зося з вулиці котячої»).
Зося разом із великою компанією, з бабусями й кузенами, і навіть плюшевим єнотом у КУПСТЮМІ, вирушає у подорож до Греції. Зосина сестра Маня у захваті, бо мріє стати КУЛЬТУРНИМ ІСТЕРИКОМ, коли виросте, отож починає записувати враження в щоденник. А ще мандрівники вчать грецьку мову, знаходять нових приятелів та вистежують курячу мафію! Адже коли ти з друзями, пригоди чекають на кожному кроці!

Немає коментарів:

Дописати коментар