вівторок, 9 липня 2019 р.

Давайте знайомитись: Малґожата Стрековська-Заремба, польська дитяча письменниця


Малґожата Стрековська-Заремба — 
відома письменниця, журналістка, авторка численних книжок для дітей і підлітків, підручників для дошкільнят і учнів початкової школи, сценаріїв телевізійних шоу.



Вона є лауреатом кількох літературних премій. 
За книгу «Беррі, гангстер і купа клопотів» отримала нагороду в конкурсі Польської Секції IBBY Книга Року 2006. 
Твір «Крадії мрій» увійшов до скарбниці 
Всесвітнього Музею дитячої книги.
 

З 2008 року пані Малгожата як член правління Варшавської філії Асоціації польських письменників активно займається просуванням сучасної якісної дитячої літератури. Також вона є членом Спілки вчителів-новаторів «Освіта майбутнього».

Народилася 1960 року в невеличкому селі Леман у Польщі. Освіту здобула на філологічному факультеті Варшавського університету, де вивчала польську мову.

Малгожата з дитинства хотіла бути дитячою письменницею. Ставши дорослою, вона написала велику кількість книг, головними героями яких стали звичайні діти, які багато чому вчаться, знаходять нових друзів, намагаються розрізнити брехню і правду.

Книги авторки позбавлені нав'язливого наставництва і настирливих повчань. У своїх творах письменниця дивиться на світ наївним дитячим поглядом, помічає деталі, недоступні дорослим.

Талановитий, пустотливий і безпосередній школяр Філіпек займає чільне місце в її творчості.

Безліч комедійних ситуацій, пригоди і цікаві герої - що ще необхідно для того, аби провести дозвілля весело.

Стрековська-Заремба М. Філіпек і весела сімейка / Малгожата Стрековська-Заремба. – Харків : ВД «Школа», 2016. – 160 с.
Кумедні історії про веселого бешкетника Філіпека та його друзів розсмішать як дітей, так і дорослих. Вони побачать світ його очима — очима «дуже чемної, розважливої та розумної не на свої роки дитини», як він каже про себе.
Стрековська-Заремба М. Філіпек і шкільні витівки / Малгожата Стрековська-Заремба. – Харків : ВД «Школа», 2016. – 160 с.
Малий розумник Філіпек нарешті йде до школи, де на нього чекають старі друзі, нові пригоди та… ні хвилини вільного часу. Філіпек усе встигає: допомагати друзям у навчанні та розкривати власні таланти, вчитися танцювати та їздити «слідами великих поляків», а ще — бешкетувати.
Стрековська-Заремба М. Філіпек і шалені канікули  / Малгожата Стрековська-Заремба. – Харків : ВД «Школа», 2016. – 144 с.
Канікули падають на родину маленького школяра Філіпека, як грім серед ясного неба. На бешкетника чекає дуже насичена «програма»: викриття шпигуна, поїздка з дідусем у санаторій для літніх людей, спортивний табір з дівчатками-балеринами, «викрадення» власною тіткою, подушкова вечірка та ще чимало розваг. Бешкетник уміє розважити себе сам, та й усіх довкола!
Стрековська-Заремба М. Філіпек і компанія / Малгожата Стрековська-Заремба. – Харків : ВД «Школа», 2016. – 114 с.
Малому бешкетнику Філіпеку ніколи нудьгувати, адже його родина збільшилась на одне маленьке галасливе пташенятко — сестричку Ханю. Допомагають її виховувати друзяки Філіпека: мудрий Блажеєк, Гірек, що живе за парканом, вредна Веронічка, гіперактивний Маурицій, веснянкувата Зося, репер MC Antony, несмілива Марися… та навіть її песик...

Немає коментарів:

Дописати коментар